USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Виборцям з Волині «світить» кримінал за маніпуляції з бюлетенями

11 Листопада 2015 15:00
Члени ДВК давали бюлетені людям, які не мали на них права, і ті двічі голосували – за себе і за іншу особу, часто родича. Факт порушення зафіксували, зараз з’ясовують, хто спотворював результати волевиявлення.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо підсумків співпраці правоохоронних органів з громадськістю щодо виборчого процесу сьогодні, 11-го листопада, у конференц-залі готелю «Україна» в Луцьку.

Зі слів заступника начальника Головного управління Національної поліції в області Анатолія Петрушина, у Камені-Каширському бюлетені давали не тим, для кого вони передбачені, а родичам, які і ставили відмітки.

«Найрезонансніша справа щодо порушень під час виборів – передача бюлетенів стороннім людям. Так, у Камені-Каширському районі члени ДВК давали бюлетені родичам осіб, які були відсутні у день голосування в державі. Давали бюлетені від їх імені й враховували при голосуванні», – розповів подробиці правоохоронець.

Петрушин додає, що зараз правоохоронці отримали судовий дозвіл на вилучення речей і документів із виборчої документації.

«Після того, як ми отримаємо документи, проведемо експертизу. Це дасть можливість з’ясувати, хто з членів ДВК видавав бюлетені особам, які не мали права їх отримувати. Після встановлення порушників їх притягнуть до відповідальності. Покарані будуть і члени ДВК, і ті люди, які отримували бюлетені, не маючи на це повноваження, адже, проголосувавши, вони спотворилии результати волевиявлення», – наголосив поліцейський.

Нагадаємо, на Волині найбільше голосів віддали за партію УКРОП. Крім того, у Луцьку та Дніпропетровську в другий тур виборів мера вийшли представники цієї політсили. Зокрема, кандидат на посаду Луцького міського голови від партії УКРОП Олександр Товстенюк набрав 31,8% голосів. Своєю чергою, Борис Філатов отримав 35,3% на виборах мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛЕМОК Показати IP 11 Листопада 2015 15:20
Про те як проходили вибори у Турійську, ніхто знати не буде, там проходили вибори за правилами Романа Микитюка. До ср.ки всі ті кримінальні закони, і ті РЕВОЛЮЦІЇ - керували і будуть керувати ви.лядки на Україні. а голови рда і ради як жопу йому лизали так і будуть лизати. Але Боженько все бачить і неправда яку вони чинять вернеться їм і їх потомкам. А Боженько все бачить!!!!
КОМЕЛ до ЛЕМОК Показати IP 11 Листопада 2015 15:37
На що ти брешешь - усі голосували серцем....
виборець Показати IP 11 Листопада 2015 16:00
якщо біля серця лежало 500 гривасіків, то точно серцем голосували

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus