USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

За тисячу кілометрів від дому: як волинські тероборонівці освячували паски на передовій

16 Квітня 2023 13:52
На Донеччині, де зараз виконують бойове завдання бійці 100-ї бригади тероборони Волині, відбулося освячення великодніх страв. Капелан бригади отець Володимир відвідав усі військові позиції. Освячення відбувалося і на дворі, і в приміщеннях.

Про це розповів Суспільному пресофіцер бригади Сергій Хомінський.

Кулеметник роти вогневої підтримки Ігор із позивним Кіпіш каже, що Великдень не вдома зустрічає уже вдруге.

Читати ще: Волинські тероборонівці нині на сході: хто охороняє кордон Волині з Білоруссю

«Шкода, що не з родиною, з дружиною і дітьми... Але сподіваємося, що цього року ми вже здобудемо перемогу і повернемося. Хочеться, щоб нас чекали із перемогою», – каже тероборонівець.
«Святкуємо в умовах бойових дій, – говорить командир відділення Богдан. – Нам тяжко тут фізично і морально. Далеко від рідних, але ми підтримуємо один одного».
Водій-стрілець Петро Пасічко у мирному житті – викладач у коледжі. Чоловік не вперше на війні: у 2015-2016 брав участь в АТО.

«Якраз у цих районах був. Тоді ми просили захист у Бога і зараз просимо, особливо у цей день», – каже боєць.
Як розповів Сергій Хомінський, бійці освячували усі традиційні великодні страви. Паски та крашанки передали волонтери.

«Навіть тут наші капелани знайшли можливість освятити паски та привітати особовий склад з Воскресінням Христовим. Ми неодмінно вистоїмо і повернемося з Перемогою! З правом відзначати усі наступні Великодні у колі своїх родин», – додав пресофіцер 100-ї бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus