USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За тиждень на Волині зафіксовано 24 порушення правил рибальства

2 Травня 2023 22:11
За останній тиждень квітня на водоймах Волині було зафіксовано 24 порушення правил рибальства.

Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Інспектори склали 19 протоколів за використання плавзасобів у нерест, риболовлю на нерестовищах, риболовлю з перевищенням знарядь та за три грубі порушення – риболовлю забороненими знаряддями. Крім цього, складено два безгосподарські акти, згідно з якими вилучено вісім заборонених знарядь.

Зокрема порушення рибальства було викрито у заплаві Стиру в урочищі Малі Чебені поблизу села Крижівка Рожищенської громади. Там ловили рибу на нерестовищі.

У заплаві Стиру поблизу села Дубище Рожищенської громади вилучено сім безгосподарських знарядь. Рибу з сіток повернено у водне середовище, чим вдалося запобігти збиткам на понад 47 тис. грн.
На річці Сапалаївці в місті Луцьку зафіксовано вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.
На Турському водосховищі поблизу смт Заболоття Ковельського району рибалки пересувалися човнами в період нересту.

На озері Глухівському поблизу села Глухи Ковельського району завдяки дзвінку на гарячу лінію рибоохорони складено безгосподарський акт: з водойми вилучено заборонене знаряддя лову. 10 кг риби, які були у сітці, передано на ЗСУ. Пізніше на цій водоймі спільно з працівником Старовижівського відділення поліції викрито шість порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення знарядь вилову).
На озері Синовому Сереховичівської ТГ Ковельського району порушник ловив рибу забороненим сітним знаряддям лову.

На озері Гривинському поблизу села Лишнівка Прилісненської громади Камінь-Каширського району зафіксовано вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову. Таке саме порушення – на озері Шині поблизу села Віл Любешівської громади.

На Броницькому водосховищі поблизу села Брониця Камінь-Каширського району порушники ловили рибу забороненими знаряддями – металевими острогами.
Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 квітня 2023 року вступила в дію нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства, під час нересту дозволено суто любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більш як два на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus