USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині почне діяти заборона на вилов щуки в нерестовий період

12 Лютого 2024 22:48
З 15 лютого до 31 березня 2024 року на Волині встановлюють заборону на добування щуки звичайної згідно з Правилами любительського рибальства.

Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Введення заборони у такий період спричинене біологічними особливостями розмноження виду. Щука звичайна – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води +3…+6°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів. Нересту щуки звичайної передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. Саме в цей період щука є дуже вразливою до вилову.

Вдалий нерест щуки звичайної – перспектива природного поновлення виду у наших водоймах.

За незаконне добування щуки звичайної передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків.

Компенсація збитків за один незаконно виловлений екземпляр становить 3468 грн.

У випадку, якщо на риболовлі все ж впіймали щуку звичайну, згідно з Правилами любительського рибальства, обов’язок рибалок – використовувати всі необхідні допоміжні засоби та прийоми для дбайливого підхоплення і звільнення водних біоресурсів від гачка і випускати в природне середовище незалежно від їх стану, уникаючи травмування риби.

Рибоохоронний патруль нагадує: у період з 1 грудня 2023 до 30 червня 2024 року встановлено заборону на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 13 Лютого 2024 09:07
Заборона стосується тільки рибалок-любителів.А браконьєрам все можна!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus