USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За ухилення від мобілізації волинянина засудили на три роки

23 Вересня 2015 08:16
Волинянин відмовився від отримання повістки про призов на військову службу у Збройні сили України і не з’явився до комісаріату. У результаті отримав покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим строком два роки, – інформує прес-служба волинської міліції.

Чоловік перебував на військовому обліку Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату. В зв’язку з оголошенням часткової мобілізації та призовом на військову службу у Збройні сили України до чоловіка завітали працівники військкомату, щоби вручити йому повістку. Однак військовозобов’язаний категорично відмовився її отримати й до військового комісаріату у визначений час не з’явився.

Відповідно органами досудового розслідування дії чоловіка кваліфіковані за ст. 336 (Ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України. Тож після завершення досудового розслідування матеріали справи скеровано до суду.

Під час досудового розслідування між прокурором та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Іваничівський районний суд Волинської області затвердив угоду. Відповідно до її умов, волинянину призначено три роки позбавлення волі з іспитовим строком два роки.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, які покарання «світять» за ухилення від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
рядовий військовозоб Показати IP 23 Вересня 2015 08:52
А наших генералів і Міністерство оборони суди слабо покарати згідно Кримінального кодексу України. І провести досудове розслідування матеріалів справи і скерувати до суду.
СБУ Показати IP 23 Вересня 2015 09:37
Брєд сивої кобили, яка може бути мобілізація у мирний час. У Борисполі терористи захопили літак, що для цього потрібно робити мобілізацію по всій країні, щоб визволити заручників.У нас же антитерористична операція, а не війна. Для цього є спеціальні служби , такі як СБУ, МІЛІЦІЯ, ПОЛІЦІЯ НАЦ.ГВАРДІЯ, ПЕДРОЗДІЛИ СПЕЦ. ПРИЗНАЧЕННЯ, чи їх в Україні нема. Шановна "владо" відпустіть хлопців, непорушуйте конституцію, або вводьте військовий стан в країні.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2015 13:21
Треба за ухилення карати або всіх , або нікого. Не повезло хлопцеві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus