USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За екс-директора «Волиньторфу» мітингуватимуть у Києві? ФОТО

14 Березня 2013 15:09
Допомогти із вирішенням ситуації щодо зміни директора ДП «Волиньторф» у Києві можуть просити у працівників підприємства.
Про це пише «Волинська газета».
Пообіцяв «по-діловому» вирішити ситуацію щодо призначення Олександра Шульги на посаду директора ДП «Волиньторф» замість Івана Киричика у перемовинах із міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким під час візиту на Волинь нардеп Ігор Єремеєв.
«Якщо ж не вийде, проситиму вашої допомоги і підтримки у Києві», - додав він, звернувшись до людей, які зібралися у Будинку культури села Прилісне, що на Волині.
Утім, як повідомляє «Газета.ua» із посиланням на місцеві ЗМІ, колишній директор державного підприємства «Волиньторф» залякує своїх колишніх підлеглих для того, щоб вони виходили на мітинги.
Нагадаємо, працівники «Волиньторфу» заблокували міжнародну трасу.






















Крім того, за інформацією місцевого видання, звільнений директор «Волиньторфу» Іван Киричик пропонує платити 200 гривень на добу кожному працівнику, який поїде мітингувати за нього в Київ, - повідомляє «Газета.ua».
Як з'ясували журналісти, звільнений міністром директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, не бажає залишати посаду і фізично не пускає на підприємство новопризначеного міністерством директора Олександра Шульгу.
За словами працівників, Киричик запевнив їх, що на підприємстві відбувається незаконна зміна керівництва, а фактично рейдерське захоплення.
Водночас, кореспондентам стало відомо, що Киричик фактично перетворив держпідприємство в сімейний бізнес. Його дружина працює головним інспектором відділу кадрів на цьому ж підприємстві, а кум, виконуючий обов'язки директора в той час, коли Киричик знаходиться на «лікарняному», працює головним інженером «Волиньторфу».
За словами юриста, до якого видання звернулося за консультацією, дії Киричика є протизаконними згідно із статтею 206 Кримінального кодексу України. «Директора державного підприємства призначає профільне міністерство. В законі немає жодного пункту, який зобов'язував би міністерство узгоджувати свої дії з колективом підприємства, або органами місцевого самоврядування», - підкреслив експерт.

Як повідомляє «Комсомольская правда» в Украине», новопризначений керівник ДП «Волиньторф» Олександр Шульга зазначив: «Я не знаю, про що думає Іван Миронович. Невже він не розуміє, що його дії - це кримінал. І невже його настільки не цікавить доля простих робітників, що він готовий обманом штовхнути їх на злочин? Адже всі господарські і фінансові операції, які зараз проводяться на підприємстві, - є незаконними».
За словами Шульги, щодня держава зазнає збитків через захоплення підприємства.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
М-да Показати IP 14 Березня 2013 16:16
Ото да- добре чоловік пристосувався, качає бабло, набрав своїх і керує.Ох, як жаль втрачати грошенята і людей підбурює, а дурні полішуки його слухають- ну це ж державне підприємство, а не комерційне,як люди цього не розуміють.Ніхто ж їх не буде гонити з роботи,але сімейні клани треба розігнати і навести порядок.От що робить у нашій країні беззаконня, безвідповідальність.Люди не бояться нічого, вони ж своїми діями себе ж знищать.Бо коли потрібно захищатися,то потрібно, але в цьому випадку ні. Набрався, накрався хватить, але вжадності немає меж.
Ирен Показати IP 14 Березня 2013 16:37
Стоїть царьок між рабами,крепко корита тримається.А народ і копійчині рад.Абсурд
тренер Показати IP 14 Березня 2013 16:44
мітингуй не мітенгуй всерівно получиш ...
Справедливий Показати IP 14 Березня 2013 16:46
Боже, яку несусвітню брехню тут написали. Як прочитали то аж гидко стало. Киричик, до вашого відома, взагалі не проводить ніяких дій тому що лежить у лікарні. Це всі працівники піднялися на захист державного підприємства на якому працюють уже 30 років. А новопризначений міністр замість того щоб подякувати нам за те що зберегли 2 торфобрикетних заводи, допомагати, підтримувати, вирішив нас знищити. Він одним розчерком пера звільнив з роботи молодого, перспективного, спеціаліста торфяника з великим досвідом роботи, який кожного дня всі свої сили, знання і вміння віддає для того щоб 400 працівників мали роботу і гідну зарплату, і за яким горою стоїть весь колектив, а віддав його людям далеким від торфяної галузі, які взагалі не знають що таке торф і що з ним робити, але для яких головним у житті є гроші, гроші і ще раз гроші. Їх не цікавить майбутня доля підприємства і його працівників, а тільки фінансові потоки. Пишу у множині тому що Шульга не сам, а представляє київську фінансову структуру, яка положила на наше прибуткове підприємство "око". Як збирається керувати торфобрикетними заводами людина з Полтавщини, яка в житті не бачила торфу, а займалася виробництвом сирків, ковбас, пива. Що можна чекати від такого директора. Якщо ці хлопці мають таке велике бажання піднімати торфяну галузь, то нехай вкладають свої інвестиції у "лежачі" підприємства від яких, в результаті керівництва таких "горе"-директорів, як Шульга, залишилися лише вивіски, а це "Сумиторф", "Подолторф", "Житомирторф", "Київторф", "Чернігівторф". А тому трудовий колектив не пустить на підприємство зальотного "горе"-директора і до останнього буде боронити державне підприємство від самої держави, щоб зберегти його.
Ярина Показати IP 14 Березня 2013 17:47
Стаття просто жахлива і не правдива. Я не знаю яка це газета могла таке написати , хай журналісти приїдуть в Маневичі-Прилісне і запитають в простих людей ХТО Є ХТО. А колектив просто молодець!!! Так тримати хлопці, свого не віддавайте чужим.
ага Показати IP 14 Березня 2013 18:50
о, і вітів тут як тут - порядок ще один спеціаліст "народний" наведе.
я Показати IP 14 Березня 2013 19:13
Відразу видно, що стаття-замовна, бо немає ні слова правди про Мироновича. Люди, які його знають, підтвердять, що це, на відміну від деяких керівників дійсно шанована, авторитетна, розумна людина. Він дійсно дбає і про завод, і про його працівників. А приклад призначення на завод нового керівника з міністерства вже був, нічого з цього не вийшло. Хто пам"ятає-де зараз призначений колись міністерством директр Льоня? От якби корреспонденти "Волинських новин" не "злизували" статті з інших видань, а розібрались у всьому самі, то може людям на душі було б спокійніше.
працівник Показати IP 15 Березня 2013 10:15
людей хочуть ввести в оману обманними замовними , брехливими статтями статтями. ці божевільні втратили розум , якого напевне ніколи не було. приїдьте на Волинь і дізнаєтесь що за підприємство "Волиньторф".
відомий Показати IP 15 Березня 2013 13:19
Треба було Кирику раніше думати про людей, а не тільки про себе....
АнОнІмУс до відомий Показати IP 3 Вересня 2013 14:27
Цілком погоджуюсь з тобою!!!
відомий Показати IP 17 Березня 2013 17:42
хай менше кусае
кармелюк Показати IP 20 Березня 2013 15:26
Прості люди добре розуміють ситуацію.молодці що відстоюють свої інтереси!так тримати маневичани!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus