USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

За «халтуру» на Шевченка каратимуть нещадно

22 Червня 2012 14:20
Комітет забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста вирішив включити до свого складу представника інспекції Держархбудконтролю.
Відповідне рішення члени комітету ухвалили під час чергового засідання 22 червня.
Запропонував залучити до роботи комітету представника Держархбудінспекції головний архітектор Луцька Юрій Казмірук. Зі слів посадовця, інспекція має досить багато повноважень, аби реально допомогти забезпечити доступність неповносправних до тих чи інших об’єктів.
Поки ж, як визнав під час засідання перший заступник міського голови Святослав Кравчук, не всі служби, які мають стосунок до забезпечення доступності інвалідів, ставляться до цього обов’язку відповідально.
Так, аналізуючи, роботу комунальників, Кравчук зауважив, що на вулиці Шевченка пониження бордюрів так і не зробили.
Кравчук доручив департаменту соціальної політики Луцької міськради найближчим часом зібрати пояснення від тих, хто мав виконувати ті чи інші роботи, але не виконав і пообіцяв, що міський голова Микола Романюк дасть належну оцінку діям цих чиновників.
«Буде розпорядження міського голови…Я далекий від того, що нам вдасться вже створити оазис для неповносправних, але щомісяця треба щось робити. Ми не все можемо зробити, якщо не вистачає коштів, але часто гроші ні до чого» - заявив посадовець.
Члени комітету також визначилися, що наступне засідання присвятять аналізу доступності залізничного вокзалу та Привокзального майдану. Туди вони не виїжджатимуть, бо під час ремонтних робіт пересуватися територією буде складно. Втім, вирішили запросити представника Львівської залізниці і виконавців дорожніх робіт на майдані, аби ті розповіли, що уже зроблено чи планується, задля забезпечення доступності інвалідів до цих об’єктів.
Виїзне засідання члени комітету вирішили провести на автовокзалі й прилеглій до нього території, а також оцінити стан доступності на вулиці Шевченка, адже запланований капітальний її ремонт.
За пропозицією неповносправних, Кравчук доручив начальникові управління транспорту і зв’язку Луцької міськради Рустаму Дячуку вивчити питання про можливість збільшення тривалості часової паузи світлофора, що на пішохідному переході біля гіпермаркету «Там-Там». Водночас додав, що до 2014 року тут планується спорудити підземний перехід і варто буде подумати про його доступність для мало мобільних груп населення.
Загалом у Луцьку мешкає майже 15 тисяч неповносправних, з яких приблизно три сотні інвалілідів-візочників, майже дві сотні інвалідів слуху та 450 інвалідів зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Червня 2012 14:33
Імітація "діяльності".
Сергій Показати IP 22 Червня 2012 14:53
Тему підземних переходів у Луцьку,вже настільки затягали,що,здається,швидше людина ступить на поверхню Марса,аніж нога лучанина на сходинку підземного переходу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus