USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За нехтування безпекою працівників «світить» кримінал

27 Квітня 2012 12:01
Проти керівника, який неналежно виконував свої обовʼязки, зокрема не подбав про безпеку своїх працівників під час виконання ними обовʼязків, порушили кримінальну справу.
Про це повідомляють в прес-службі прокуратури Волині.
Ковельська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу щодо виконувача обов’язків директора малого підприємства «ПМК» за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 статті 172, частиною 1 статті 272 Кримінального кодексу України. Керівник грубо порушив законодавство про працю, а також правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Це заподіяло шкоду здоров’ю людині.
Як розповів Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха, працівники прокуратури провели перевірку з питань дотримання вимог законодавства України на приватному підприємстві «ПМК». З’ясували, що виконувач обов’язків директора цього підприємства, як керівник та відповідальний за додержання вимог законодавства про працю, за період з грудня 2011 року по квітень 2012 року, використовував працю чотирьох робітників, не уклавши з ними трудових договорів.
Так само, цей період роботи не був включений до трудового стажу працівників. Заробітну плату працюючим посадовець виплачував готівкою «на руки», не відображаючи це в операціях бухгалтерського обліку та не сплачуючи відповідні податки та загальнообов’язкові страхові платежі.
Окрім того, керівник також не забезпечив дотримання правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві та особисто не проконтролював, чому у виробничих приміщеннях цього підприємства перебували сторонні. Один із них, який знаходився поруч з робітниками, що працювали на верстаті з незакріпленими засобами захисту, під час випадання дошки зі станка, травмувався і отримав тілесні ушкодження.
Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить Ковельська міжрайонна прокуратура.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus