USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

За «величезні гроші» нелегалу «світить» кримінал

26 Січня 2012 18:02
Кримінальну справу завели на нелегала. Той більше 9 місяців проживав в Україні, а нещодавно намагався виїхати з країни по підробленому паспорту громадянина Бельгії.

Про це повідомив Олег Личковський у прес-службі Луцького прикордонного загону.

26 січня начальник Луцького прикордонного загону порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 358 Кримінального Кодексу України по факту використання завідомо підробленого документа.

Так, 19 січня в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» прикордонники Луцького загону затримали чоловіка, який намагався незаконно виїхати із України по підробленому паспорту бельгійця. Зловмисник назвався громадянином Камеруну.

Як пояснив сам 34-річний іноземець, він потрапив в Україну в квітні 2011 року та постійно проживав в Києві у земляків. Для того, аби потрапити в Європу, нові друзі запропонували підробити паспорт. Щоправда, за це вимагали чималу суму.

Порушник мав надію саме в нічний час перетнути державний кордон. Так, він заздалегідь спланував свій вояж на рейсовому автобусі «Київ-Варшава».

Однак, оформлюючи майже о третій годині ночі пасажирів на виїзд із України, у інспектора прикордонного контролю по перевірці документів виникли сумніви. Мовляв, засумнівався він щодо дійсності паспортного документу та взагалі належності його пред’явникові.

Деякі ознаки підробки прикордонник виявив неозброєним оком: колір окремих сторінок, розмір шрифту, голограма, кількість символів машинозчитувальної зони візуально не відповідали встановленому стандарту.

Вже при поглибленому вивченні документа експерти під ультрафіолетовими променями підтвердили заміну фотозображення власника, підробку елементів тексту та спеціального захисту відображення.

Наразі порушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян, або арешт до 6 місяців. Також, зловмиснику може «світити» обмеження волі на строк до 2-х років.

Щодо осіб, які сприяли йому в незаконному перетині державного кордону України – позбавлення волі до семи років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В.О.В. Показати IP 26 Січня 2012 18:20
Анекдот цілий: негр хотів вночі проскочити кордон, напевно подумав, що вночі його не помітять. Але мавпу видно здалеку, який би паспорт вона не мала.
Бомба Показати IP 26 Січня 2012 18:32
Та нехай би й їхав собі. А так прийдеться ще й годувати його з нашої кишені.
Гуцул Показати IP 26 Січня 2012 20:08
"начальник Луцького прикордонного загону порушив кримінальну справу"... Недоперепоняв...як то? Справу порушує не слідчий і прокурор, а ...прикордонний загін?
КаЛьОк Показати IP 26 Січня 2012 20:26
Що за расизм....остинь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus