USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За пасажира без документів - 17 тисяч гривень штрафу

23 Червня 2011 11:04
Перевізники, які везуть бездокументних пасажирів за кордон, несуть адміністративну відповідальність – штраф за одного пасажира, котрий намагається перетнути кордон без належного документа, може сягати 17 тисяч гривень.

Про це під час прес-конференції 22 червня говорив начальник відділу прикордонного контролю штабу Луцького прикордонного загону, підполковник Михайло Котов.

Він наголосив, що такі правила щодо перевізників діють з 6 квітня 2011 року. Станом на 22 червня на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону, який працює в межах Волинської і Рівненської областей, зафіксовано чотири випадки відповідальності перевізників.

Котов каже, що у таких ситуаціях за одного бездокументного пасажира перевізнику «світить» штраф у розмірі від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень.

«Протокол складається на водія, але відповідальність несе перевізник. Проте якщо паспорт є, але підроблений, то претензій до перевізника не буде», – пояснив старший офіцер відділу по роботі з іноземцями, дізнання та адміністративного провадження Луцького прикордонного загону майор Віктор Хижняк.

Також він додав, що на водія в разі виявленого порушення покладається обов’язок відвезти пасажира до місця посадки.

За словами майора Котова, найчастіше такі проблеми з документами трапляються у тих, хто мандрує до Білорусі.

«А громадяни, які їдуть у країни Європейського Союзу, набагато краще обізнані з правилами перетину кордону», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus