USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

За Старе місто лучанам вже не буде соромно? ФОТО

16 Березня 2012 09:27
Занедбані будинки та дороги Старого міста у Луцьку оновляться. Мерія обіцяє: відремонтують дорожнє покриття, будинок Пузини та зроблять поточний ремонт інших будівель.

Виїзна нарада за участі Луцького міського голови Миколи Романюка відбулась у межах історико-культурного заповідника «Старе Луцьк» 15 березня.

Оглянувши один із найстаріших житлових будинків у Луцьку на вулиці Кафедральній, мер пообіцяв довести його до ладу. Мовляв, туристи фотографуються на фоні В'їзної вежі Луцького замку, а потім бачать занедбану будівлю.

До слова, краєзнавці називають споруду «будинком Пузини» або «єпископальним будинком» - на честь луцького православного єпископа, який мешкав там у ХVІІ сторіччі. «І що найстрашніше – це пам’ятка архітектури», - сказав Романюк.

Нагадаємо, «ВН» уже висвітлювали проблему аварійного будинку. Нині під загрозою життя членів 4 сімей, які мешкають в садибі.



Інша «точка», за яку меру стало соромно – занедбаний будинок на вулиці Плитниця. Як розповів директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан, будівля знаходиться у приватній власності. Підприємець хотів робити там готель, утім через брак коштів зробити цього не вдалося.

Заглянувши у середину будівлі, можна побачити численні порожні пляшки з-під алкогольних напоїв, використані шприци та багато сміття.



Делегація з мерії оглянула також вежу Чарторийских Окольного замку. Дістатися до неї можна, лише зайшовши у Волинський технікум Національного університету харчових технологій. Так, міський голова пообіцяв облаштувати полегшений доступ до пам’ятки.






Крім того, міський голова оглянув підземелля під костелом святих Петра і Павла. Спілкуючись із його «господарем» Олегом Виноградовим, Романюк зізнався, що у підземеллі - навіть цікавіше, ніж у замку. Так, градоначальник вирішив допомогти облаштувати пам’ятку. Мовляв, об’єкт - цікавий не лише для туристів, а й для лучан.





Міський голова відвідав і славнозвісний луцький «будинок з химерами». Так, спілкуючись із своїм тезкою, скульптором Миколою Голованем, Романюк пообіцяв, що відреставрує дорогу, яка веде до будівлі.





Оглядаючи Старе місто, керівництво міськради пообіцяло, що також відремонтують і решту дорожніх шляхів.




Також цьогоріч у планах муніципалітету провести косметичний ремонт будівель на вулиці Кафедральній.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Міському голові Показати IP 16 Березня 2012 09:45
Чому не було Палиці.Для нього непочатий край роботи. До виборів змушений навести порядок.
Фонд "Новий Луцьк" vs історико-культурний заповідник "Старий Луцьк"
kotyk Показати IP 16 Березня 2012 09:47
не "Старе місто", а "Старий Луцьк" ;)
Отто до kotyk Показати IP 16 Березня 2012 10:11
Завдяки діям та бездіяльності, виходячи із шкурних інтересів, Рабана Старий Луцьк і перетворився у Старе та занедбале місто.
Я Показати IP 16 Березня 2012 10:51
Головань не архитектор , а СКУЛЬПТОР!!! P.S. Введите должность редактора.
Віктор до Я Показати IP 16 Березня 2012 11:40
Він таки архітектор http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA_%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%8F забийте в гугл "будинок архітектора луцьк"
Бармалєй Показати IP 16 Березня 2012 13:29
Зажерливих власників будинку Пузини судити нафіг. Дім або конфіскувати, або заставити ремонтувати
Семен Показати IP 16 Березня 2012 15:45
І Старий ринок перенесіть. Склільки мона там с...ч розводити. стидно перед туристами.
алла до Семен Показати IP 2 Травня 2012 23:41
кожний судить по соб1 р1вень культури треба п1д1ймати отак1 1 розводять раджу вивчити мову
Чуйна Показати IP 16 Березня 2012 20:43
СТАРЕ місто з роками все більше виправдовує свою назву(((
AntiUkr Показати IP 17 Березня 2012 21:09
И это стало "Чудом Укр"??? Ребята, я вас зауважал-так з...ть мозги жюри!!! Это надо уметь. Супер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus