USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За тиждень у Луцьку отруїли 200 бродячих собак

24 Лютого 2010 17:32
В обласному центрі Волині близько двох тижнів тому почали труїти бездомних собак, - стверджують представники Волинського товариства захисту тварин.
Голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук розповіла, що кілька годин тому на вулиці Кравчука волонтери знайшли труп собаки. Захисники тварин кажуть, що працівники КП «Луцькспецкомунтрансу» опікуються швидким зникненням тіла.
«Собак труять ліками від туберкульозу, запихаючи отруту в м\'ясо», - каже Дана Новарчук. Тварина не вмирає миттєво, а мучиться більше 2 годин. Дізнатися, від чого померла тварина у Луцьку неможливо. Тому трупи виявлених тварин були передані у Львів для експертизи. На основі цього будуть порушені кримінальні справи. Захисники тварин стверджують, що у них є свідки, котрі бачили, як представники «Спекомунтрансу» розкидали отруєне м\'ясо. Вони прагнуть, аби справа дійшла до суду.
«Якби тварин отруювали щурячою отрутою, то експертиза у Луцьку це показала б», - зауважує Новарчук. Тварина болюче вмирає із піною в роті. А отруєне м\'ясо розкидали спочатку біля смітників, а тепер поблизу дитячих майданчиків, де його необережно можуть торкнутися діти. Біля смітників ним можуть «поласувати» і безхатченки. «У кожному районі Луцька дільничні інспектори засвідчили факти виявлення таких трупів собак. Ми подали заяви окрім міліції і до прокуратури,і до судів», - додала Дана Новарчук.
У коментарі «ВН» депутат Луцькради Сергій Григоренко стверджує, що навіть якщо вбити всіх бездомних собак у Луцьку, то вони прибіжать із навколишніх сіл. Тому відстріл себе не виправдовує. Програма дозволить «не плодити» нових собак. Щоправда, у міській казні немає 180 тисяч гривень на стерилізацію тварин, ось тисяч 15-20 знайдеться.
Проте ці кошти також не допоможуть у стерилізації тварин. Сто гривень коштує стерилізація однієї тварини. Майбутньою стерилізацією, якщо депутати таки приймуть цю програму, мають потурбуватися гицелі «Спекомунтрансу». Перепрофілюються на стерилізаторів і волонтери Волинського товариства захисту тварин.
Бюджетними коштами оплачуватимуть відлов та довіз тварин до бази стерилізації, котру планують облаштувати у селі Промінь поблизу Луцька. Тварини там відлежуватимуться після операції та повертатимуться у райони, звідки їх привезли.
Завтра депутати Луцькради планують повернутися до розгляду сесійних питань, у тому числі до питання стерилізації тварин. На сьогоднішній сесії Луцькради депутати відклали розгляд питання про програму стерилізації тварин. Її кошторис має складати 180 тисяч гривень. Вони стверджують, що раніше на відстріл тварин виділялася така ж сума.
Довідково:
За даними Волинського обласного товариства тварин, у Луцьку близько 4 тисяч бездомних собак. Тварин, що постійно перебувають на одному місті, - близько 300-400.
За даними «Спекомунтрансу» у минулі роки вони знищували 2 тисячі собак на рік. Нині дорослих собак правозахисники роздають у добрі руки, до 20-30, а цуценят і кошенят – до 200. А стерилізують щотижня від 5 до 7 тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
citizen Показати IP 24 Лютого 2010 17:51
Це не гуманні методи - я з цим погоджуюсь, але з цим потрібно щось робити - вже в Луцьку не один випадок був як людей кусали бродячі собаки. Хоча я і проти відстрілу, але як показує практика на інші методи в нашої влади грошей немає і НЕБУДЕ!
Палкан Показати IP 24 Лютого 2010 19:37
...«Собак труять ліками від туберкульозу, запихаючи отруту в м'ясо» - то ліками чи отрутою? Чи туберкульоз лікують отрутою? Цій вашій Діані пора вде пару діточок народити, а не займатися хер..ьою. Наші діти повинні бути в безпеці, а бродячі пси - це загроза їх життю!!!
Вікінг Показати IP 24 Лютого 2010 20:22
Погоджуюся з коментатором. Якщо говорити, що немає грошей на стерилізацію і чекати поки вони зявляться - то теж не рішення. Труїти, наче не гуманно. Але зграї безпритульних собах - мяко кажучи не по-європейському.
spiker Показати IP 24 Лютого 2010 20:55
місто-для людей!!!
Riko Показати IP 24 Лютого 2010 21:15
Живу на ГПЗ. До недавна в дворі жила зграя собак. Постійно бігали за людьми, гавкали. Но саме жихливе починалося вночі: цілу ніч вони гавкають, виють інколи вмикалась сигналізація в автомобілів. Мала дитина цілу ніч плаче..я вийду вночі..поганяю їх, через годину вони повертаються. Через декілька таких ночей починаєш думати що потрібно купити пістолет і перестріляти собак і їх захисників
Перехожий Показати IP 24 Лютого 2010 21:44
У коментарі «ВН» депутат Луцькради Сергій Григоренко стверджує, що навіть якщо вбити всіх бездомних собак у Луцьку, то вони прибіжать із навколишніх сіл. Тому відстріл себе не виправдовує. ==Ги. Як розумно. А якщо відстріляють тих, що з навколішніх сіл прийдуть? Далі прийдуть із сусідніх областей? Смішно. Програма дозволить «не плодити» нових собак. ==Щось у Європах ця програма давно вже визнана неефективною. І якимось чином собак так ліквідують, і вони не розмножуються так сильно.
* Показати IP 24 Лютого 2010 22:26
Дана ви молодець! Добре, що є такі не байдужі люди! Цікаво, а звідки у представників «Спекомунтрансу» ліки від туберкульозу в такій кількості? Не в аптеці ж вони їх придбали?
Hello Kitty Показати IP 25 Лютого 2010 00:52
Мало, дуже мало потравили. Ще 3800 залишилось. Стерилiзацiя тут не допоможе, треба стрiляти i травити доки їх буде не бiльше нiж 10-15 рокiв тому. Доречi, згаданi лiки - це "Изониазид", кожен може знайти у мережi й зрозумiти, що казки вiд Дани про отруту не вiдповiдають дiйсностi.. "Передоз" для людини майже неможливий, у невеликих дозах цi лiки безпечнi ("можуть торкнутися діти"), пiсля термiчної обробки втрачають свої властивостi (казка про "безхатченкiв" що нiби їстимуть сире м'ясо з смiтника). Тому кожен, хто не хоче чекати на ласку вiд волонтерiв, може йти до аптеки та готувати трохи ковбаски на смак тим iстотам що дуже розплодилися у Луцьку. Як казала одна добра людина, "всi безпритульнi собаки не коштують й частини переляку моїх дiтей та рiдних". P.S. На рахунок крисячої трутки. Та, що дiйсно отрута, вже давно не продається, а та що зараз є у продажу, на собак не дiє - не робiть помилок.
До Спецкомунтрансу Показати IP 25 Лютого 2010 01:14
Молодці! Знайшли оптимальний варіант. Ніхто не стріляє, ніхто нікого не отруює. А те що хтось згубив кусок мяса із ліками від туберкульозу - то це проблема того хто їсть із землі. Дресеровані собаки ідять тільки від господаря. Але для людей це цілком безпечно - це не отрута, а ліки!!!
Calvin Показати IP 25 Лютого 2010 02:38
Дана Новарчук нагло врет.. слов нет: "були створені саме хазяйскими собаками.. не було зареестровано жодної з безпрутульних тварин, або це викинута хазяйська або покинута на прозволяще, але жодна безпритульна тварина цього не зробила." По моему это и есть бродячие псы.. На меня недавно бросались недалеко от Фуршета.. Браво Луцькспецкомунтранс или тому кто это сделал.
Пішохід Показати IP 25 Лютого 2010 08:16
Я взагалі люблю тварин, але минулого літа в ценрі міста мене вкусила собака, післячого я 3 доби провів в лікарні (мені зробили укол і слідкували чи зімною нічого нестанеться), от з того дня я за те щоб тих собачок знищували будь-якими способами і засобами!!!
Програма стерилізації в Європі Показати IP 25 Лютого 2010 08:58
Основной формой работы с безнадзорными владельческими и бездомными животными в западных странах является безвозвратный отлов (то есть изъятие из городской среды без последующего возвращения животных на место отлова) и помещение отловленных животных в приюты. Приюты также активно действуют как центры сбора отказных, в том числе «лишних» животных у владельцев, и как центры передачи животных новым владельцам. Так, по информации на 1990-е годы, в США немногим более половины попадавших в приюты собак были отловлены на улицах, остальные - сданы людьми, прежде всего владельцами. Сеть приютов – как муниципальных, так общественных и частных – действует совместно с муниципальными службами отлова. После обязательного срока передержки – обычно от 5 дней до двух недель (в Англии этот срок – неделя), в течение которого отловленные собаки и кошки возвращаются владельцам (если они являются потерянными или беглыми), животные могут быть переданы новым владельцам или общественным приютам для дальнейшего содержания. Невостребованные животные усыпляются. В реальности длительность содержания животного до усыпления зависит от разных условий, но не может быть меньше обязательного срока передержки.
Идиоты! Показати IP 25 Лютого 2010 10:09
1) по статистике, в 9 случаях из 10 людей кусают домашние собаки; 2) а чтоб вы сами нажрались отравленного и сдохли, умники, мля; 3) не делай другому того, чего не хочешь для себя; 4) дворняжки, как правило, чувствуют, что там отрава, и не берут. А вот домашние псы могут и подобрать, не все же выдрессированы, не? 5) дебильнутая луцкая власть в последних потугах навести в городе порядок начала травить псов. Надо было раньше думать, и не жопой, а головой. И не о псах. 6) в Бразилии в свое время беспризорников отстреливали. Еще лет 5-10 такого руководства - и наших с вами детей и внуков постигнет та же участь. Если сейчас не заступитесь за несчастных собак. 7) туда вам и дорога.
Собаколюб Показати IP 25 Лютого 2010 11:40
Теперішні Президент Румунії Траян Бесеску, коли був мером Бухареста вистріляв і витруїв усіх бродячих собак у місті. На закиди захисниці тварин, французької кінозірки Бриджіт Бардо, про негуманне ставлення до тварин, він відповів: "Мене мером Бухареста обрали його мешканці, а не собаки". Отакоє от.
Businka Показати IP 25 Лютого 2010 11:42
Шановні захисники бродячих тварин!!! ЗАБИРАЙТЕ ЇХ ДО СЕБЕ ДОДОМУ!!!!,якщо ви так про них піклуєтесь,і власним прикладом забезпечте нормальні умови для наших дітей!!! Щось я ні відкого не чула і не бачила, як так звані представники захисту тварин беруть до себе бродячих псів. А у новинах чули, як жорстоко розтерзали пси маленьку дівчинку у Луганькій області. І ще не розумію, коли собакам роблять стерелізацію, вони , що НЕ ХОДЯТЬ ЗГРАЯМИ,НЕ ЛАЯТЬСЯ,ЧИ НЕ КУСАЮТЬСЯ?! Так що не варто витрачати гроші на стерилізацію, а вирішувати треба по іншому. Я хочу ходити безпечними вулицями!!!
Evil Показати IP 25 Лютого 2010 14:14
Я й сама колись завалила парасольою бродячого пса, який накинувся на мене і ще й прикликав свою зграю, і не шкодую. Моя би воля - я би вистріляла і видавила їх всіх. Також би штрафувала людей, які вигулюють собак без намордника, сажала би за грати тих, хто вигулює без повідка. Смерть бездомним псам!!!
ошср Показати IP 25 Лютого 2010 14:37
бездомні собаки - це дмкі тварини, які можуть хворіти сказом - відношення повинно бути відповідне - приспання або ліквідація
Riko Показати IP 25 Лютого 2010 14:57
Відстрілювати однозначно!!! НЕ стерилізувати, НЕ в притулок, тільки стріляти (заодно і їх захисників). Вони нам потрібні в місті? Який толк від собак? - Такий самий як від тарганів вдома!!! Захисники тварин - чому ви захищаєте лише собак?? Чому не тарганів чи крис? Їх також знищують тисячами, вони також заважають нормально жити, вони такіж тварини як і собаки!
2 Businka Показати IP 25 Лютого 2010 16:39
Барышня, девочка в Луганске погибла от рук маньяка!!! У нее лицо было не искусано, а изрезано, и это каждая собака (пардон) в Луганске знает!!! А доблестные менты тупо списали "глухаря" на собак. Это во-первых. Во-вторых, защитники собак ИМЕННО ЭТИМ И ЗАНИМАЮТСЯ - забирают псов к себе домой и стерилизуют там в походных операционных, причем за свой счет. У них собаки десятками отлеживаются. И нечего скулить про испуг ваших детей. Если вы их зае**ли до такой степени, что они собак шугаются, то это вас лечить надо. Или стерилизовать заблаговременно. Попробуйте при ребенке убить или отравить живое существо, посмотрите, что он вам скажет. 2 Riсо. Собаки - часть экологии города. Это черным по белому написано в муниципальных постановлениях любой нормальной страны. Это даже до руководства Москвы дошло пару лет назад. Грубо говоря, они подбирают за хражданами (двуногими и типа разумными) весь мусор, всю с*ань, которые те никак не могут донести, мля, даже до урны. Впрочем, от людей, которые памперсы с го**ом через окна бросают во двор, ничего ждать не приходится. Содержимое памперсов, как правило, идентично содержимому голов. Идиоты, прости Господи. Зас*али город уже так, как полчища собак не зас*ут. И умствуют, умствуют... призывают отстреливать... жалкое зрелище (((
Шариков Показати IP 25 Лютого 2010 16:48
... а мы вчера котов душили-душили, душили-душили... взбесившиеся пролетарии (((
Riko Показати IP 25 Лютого 2010 18:28
Хто підбирає за людьми "весь мусор і всю ср*нь" як ви виразились?? Собаки?? )))))) ну ти і Петросян )))) Да криси більше підбирають і зїдають відходів ніж твої бездомні собаки.. якщо ти захищаєш тварин з цієї позиції..то краще виступай за заборону вбивати щурів і тараканів!! А про "га*но" - про яке ти мені розказуєш.. то від собак його в місті найбільше.. пройдись босим по по траві в парку чи сквері невеликому.. побачимо в чиє ти вступиш
Businka Показати IP 25 Лютого 2010 18:45
Хочу пояснити опонету 2Businka. Я нормальна людина,нормально виховую свою дочку,намагаюсь привити їй любов до природи, тварин і т. д. У нас дома теж є домашня тваринка. І якщо ВИ такі захисники тварин, то чому після стерилізації Ви їх відпускаєте на волю. Не витрачайте власні кошти на стерилізацію, а витрачайте на їх утримання у власній квартирі!! КОРМІТЬ,ПОЇТЬ,ВИГУЛЮЙТЕ НА ПОВІДКАХ І В НАМОРДНИКАХ,ЗАБИРАЙТЕ ФЕКАЛІЇ З ВУЛИЦІ,як це роблять в Європі,І ВЛАСНИМ ПРИКЛАДОМ ПОКАЖІТЬ ОТОЧУЮЧИМ ЛЮДЯМ,ЯК ТРЕБА БЕРЕГТИ МІСЬКУ ЄКОЛОГІЮ.Можливо і Вас покажуть у новинах. І ще, я хотіла б почути Вашу думку після того, як НЕ ДАЙ БОГ,підкреслюю,НЕ ДАЙ БОГ, Вас чи вашу дитину покусала б зграя бродячих псів!! і вам довелось лікуватись від сказу? Чи у Вас не має власних дітей, онуків, які гуляють у власному дворі? ЯК? І хто дав Вам право ображати власне мене такими словами:"И нечего скулить про испуг ваших детей. Если вы их зае**ли до такой степени, что они собак шугаются, то это вас лечить надо. Или стерилизовать заблаговременно".Єдине з чим я згідна з Вами ,то тільки у тому,що рівень культури наших людей міг би бути набагато вищим! Але спочатку почніть з себе, з Ваших висловлювань в адресу людей, яких ВИ ОСОБИСТО не знаєте!
Ирина Показати IP 25 Лютого 2010 20:28
Businka! Согласна с Вами на все 100!!!! Респект мой и уважение! Я имела большую проблему после укуса собакой моего сына и тоже знаю, что это такое. А всем "защитникам"- дорога к психиатру.
nensi Показати IP 25 Лютого 2010 22:27
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про захист тварин від жорстокого поводження Стаття 5. Заборона пропаганди жорстокого поводження з тваринами Забороняються пропаганда жорстокого поводження з тваринами, заклики до жорстокого поводження з ними… Стаття 6. Виховання гуманного ставлення до тварин Виховання гуманного ставлення до тварин передбачає формування високого рівня еколого-етичної свідомості та культури громадян. Стаття 15. Притулки для тварин Місцеві бюджети можуть передбачати кошти на створення притулків для тварин та відшкодування витрат притулкам по утриманню тварин незалежно від форм власності. Стаття 16. Регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини Регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, здійснюється методами біостерилізації або біологічно обґрунтованими методами, а в разі неможливості їх застосування - методами евтаназії. Стаття 17. Умертвіння тварин Забороняється застосовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін'єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву, та інші больові методи; Стаття 35. Відповідальність за порушення вимог цього Закону За порушення вимог цього Закону винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законом. І тільки Закон має значення, а все інше, це балаканина та емоції.
Вітьок Показати IP 25 Лютого 2010 22:40
Як на мене то стріляти тих собак таки треба! Навіть після стерелізації, хоть і плодитись не будуть, а на людей все ж можуть кидатись!!!!! А особливо на діток!!! Їх потрібно стріляти!!!!!
nensi Показати IP 25 Лютого 2010 22:46
Не коментар, а питання до редакції, чому ви самі порушуєте правила конференції, публікуючи коментарі, де є заклики до порушення законів України та норм моралі, зокрема заклики окремих користувачів труїти та стріляти собак, це суперечить Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».
Ветеринар Показати IP 25 Лютого 2010 23:36
Не плутайте поняття стерилізації! кастрація кобелів та сук має різні відповідні особливості і наслідки. Вибачте за натуралізм, але якщо каструється кобель - то він стає "оно", в нього змінюється гормональний рівень тестостерона в крові, стає пасивним і насправді меньш агресивним. Натомість після стерілізації сукі вона залишається "вона" тільки з неможливість виконання детородної функції. Тому після стерилізації в сук агресивність меньше не стає!!! Тому й загроза для людей не зменьшується.
2ненсі Показати IP 26 Лютого 2010 09:25
Не коментар - бла-бла-бла - це суперечить Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». ====================== І звіди беруться ці зоофіли...
Evil Показати IP 26 Лютого 2010 13:28
Ха, закон згадали про негуманне поводження з тваринами... Цікаво, а яка відповідальність тваринам за негуманне поводження щодо людей? Коли покусали дитину чи дорослого, хтось підсмажить винуватця, посадить за грати?
nensi Показати IP 26 Лютого 2010 15:03
До 2ненсі Зоофілія - статеве збочення, що проявляється у задоволенні своїх сексуальних потреб із тваринами. Як бачите, цей термін ніякого відношення до гуманного ставлення до тварин не має. А ось термін кінофобия — нав'язлива боязнь собак, укусу собаки, хворої на сказ як раз має пряме відношення до цієї теми.
2ненсі Показати IP 26 Лютого 2010 22:31
Зоо - тварини. Філо - любити. Тваринолюби :) Ті, що ставляться гуманно :)
ДАНА Показати IP 27 Лютого 2010 18:04
Ненависть породжує лише ненависть, а згодом роз їдає душу і серце, таким людям, що воліють убивати, можна лише поспівчувати, адже той хто знищує тварин або воліє це зробити, може теж саме зробити із собі подібним. такі люди ніколи не відчують справжнього щирого щастя і не знають, що таке почуття тепла і любові, їхні серця навік заполонила темрява злості... ненависть руйнує світи
2ДАНА Показати IP 28 Лютого 2010 15:42
Заберіть тваринок собі і любіть їх в себе. Ваша заява про ненависть - лише одна з багатьох точок зору на проблему. І хто Вам сказав, що вона правильна? Люди їдять тварин. Тож зробіть ще наступний висновок - оці потвори, що жеруть ковбасу, сало та м'ясо з легкістю стануть їсти і людей. Хіба не так? ;)
Snap_x Показати IP 7 Березня 2010 19:28
Жаль в мене в дворі не потравили! А то вчора болотника від машини відірвали... тварюки! Перестріляв би всіх...
Аня Показати IP 14 Січня 2011 15:33
Это унизительно для самой державы! ЭТО УНИЗИТЕЛЬНО ДЛЯ ВАШЕЙ ДЕРЖАВЫ! Что же єто за держава, что даже не может помочь бездомным животным, как полагается создать приют и держ. защиту от издевательств. В конце концов вывести закон и наказание за жестокое отношение к уличным животным. Заинтересовать и привлечь внимание граждан до окружающих их бездомных животных. Призвать к помощи и показать, что держава заботится о маленьких жизнях. Создать достойную соц.рекламу! Ведь, они не виновны в своей судьбе, и помочь себе сами они не могут... Помочь им - это наша задача, обязанность человека, потому, что он "выше". ПОМОЧЬ ИМ - ОБЯЗАННОСТЬ ДЕРЖАВЫ! При чем помогать, а не усыплять!
софа Показати IP 31 Січня 2011 22:24
хотите нимецкую вовчарку та одам уже завтра безплатнопоследний деья
Анюта Показати IP 13 Лютого 2011 15:32
Подскажите, пожалуйста, как связаться с службой отстрела собак, а то спасенья нет. Ночью невозможно уснуть, к дому не подойти, бросаются, а дома маленький ребенок. Страшно выйти на улицу. Сначала был один пес, ни на кого не бросался, подкармливали все. Так он привел с собой еще 9 собак. Так это вообще! Подскажите пожалуйста номер!
небайдужа Показати IP 28 Лютого 2011 10:45
Нажаль не пам"ятаю зараз номер на "Спецкомунтранс",але ви можете дізнатись про нього,подзвонивши на номер 15-80.Я сама неодноразово зверталася в цю організацію за допомогою позбавитися від собак на ГПЗ,АЛЕ ПОКИ ЩО марно.Працівникам заважають зробити свою справу т.зв."захисники тварин". Шановні захисники!Якщо ви вважаєте це смислом свого життя,то створюйте своїпритулки швидше,активніше шукайте спонсорів,якщо,звичайно,це потрібно ще комусь окрім вас. Не заважайте своєю т.званою гуманністю жити іншим нормальним людям.Незмушуйте нас вирішувати цю проблему такими негуманними способами.Я вважаю,якщо вже така організація як "Спецкомунтранс" існує і її працівники отримують зарплату,то вони мусять виконувати свою функцію.На них одних у нас надія. Я дуже прошу тих,кому заважають безпритульні собаки, частіше звертайтеся на Спецкомунтранс і повідомляйте про їх місцезнаходження.Не чекайте,поки ваша дитина почне заїкатися,або поки ваших близьких покусають! Вода камінь точить.
Діана Показати IP 20 Серпня 2011 11:19
Блін.... дюди ви самі вині втому що є бротячі тварини. Спочатку їх купляєте а потім викидуєте як непотріб...і найпростіше рішення їх вбити, а вони нівчому невині, вині тільки ми.......ТВАРИНИ НАБАГАТО КРАЩІ ЗА ЛЮДЕЙ!!!!!!!!!!!!
Садовник до Діана Показати IP 5 Червня 2013 23:45
Ага, или, наоборот, рывком бросаясь на человека- тоже видела такое, не дали мужику даже разогнуться ... Хорошо, машина мимо ехала, водитель быстро "заценил" ситуацию и начал сигналить, потом направил автомобиль прямо на свору. Дядьке " с камнем" куртку в лоскуты изодрали на спине, хорошо, что все хорошо закончилось...А вы- камнем...
Г Показати IP 29 Листопада 2011 16:41
Тепер розумію чому наша держава така бідна і безпомічна. Тому що дуже велика кількість жорстоких , негуманих людей-для яких життя живої істоти нічого не варте. В розвинутих країнах зовсім інше відношення до тварин і людей теж. В нас не люди живуть, а якісь варавари.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus