USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За завищення цін на ліки Тимошенко обіцяє позбавляти аптеки ліцензій

31 Жовтня 2009 18:17
Уряд з 2 листопада почне перевіряти усі аптеки на адекватність цін на лікарські засоби та їх наявність. Порушників позбавлятимуть ліцензії без права повернення. Про це повідомляють «Волинські новини».
У зв’язку з епідемією в Україні та дефіциту на профілактичні та лікувальні засоби, уряд позбавлятиме ліцензії ті аптеки, котрі будуть завищувати ціни на ліки - пише ТСН.
Державна податкова адміністрація України та Державна цінова інспекція та інспекція по контролю за лікарськими засобами України з 2 листопада розпочнуть перевірки в аптеках цін на лікарські засоби та медпрепарати. Про це в ході селекторної наради заявила прем\'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Вона наголосила, що з 2 листопада в кожній аптеці буде перевірятися наявність мінімального переліку ліків, перелік яких визначений Мінохорони здоров\'я України, а також перевірка оптових контрактів, які були заключні між постачальниками ліків і аптеками в той період, коли ще не було підвищеного попиту на ліки.
«Ми будемо перевіряти, щоб на жодну копійку ця ціна не була підвищена сьогодні. Ми не допустимо мародерства сьогодні на тих неприємних обставинах епідемічних, які сьогодні в Україні є. І ті власники аптек, і ті аптеки, які будуть на цьому мародерствувати, будуть миттєво позбавлятися ліцензій без права їх повернення», - зазначила Тимошенко.
Вона також наголосила, що Мінохорони здоров\'я забезпечуватиме лікарські установи медикаментами на безоплатній основі.
Нагадаємо, що в усіх аптеках Західної України та Києва закінчилися профілактичні та лікувальни препарати проти грипу та застуди. З самого ранку 30 жовтня противірусні препарати і маски на обличчя стали справжнім дефіцитом.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus