USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заборговану платню комунальникам заплатять лучани

19 Червня 2009 16:51
Луцьк – абсолютний лідер на Волині за обсягами заборгованої платні на підприємствах житлово-комунального господарства. На облцентр припадає понад 97% боргів області. Як один із шляхів виходу зі становища в луцькій мерії розглядають приведення тарифів на утримання житлового фондудо економічно обгрунтованого рівня. Тобто, луцька влада готова до підвищення тарифів, – йшлося під час засідання колегії головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА Мелетій Дужик розповів, що станом на 1 січня цього року заборгованість по заробітній платі на підприємствах житлово-комунального господарства області становила майже 2,5 мільйона гривень. Однак уже 1 червня заборгованість зросла до 3,125 мільйона гривень. Із них по Луцьку – майже 3,06 мільйона гривень, або ж 97,7%. Зокрема на ЖКП № 3 заборгованість по зарплаті становить 540 тисяч гривень, підприємстві електротранспорту – майже 1 мільйон гривень.
 
Окрім того, нововолинський «Рембудсервіс» заборгував працівникам 11 тисяч гривень, у Рожищі – майже 60 тисяч гривень.
 
«Так що, такий стан справ», – зазначив Мелетій Дужик.
 
Власне, за даними обласної влади, серед головних причин заборгованості по зарплаті на, приміром, КП «Зелене господарство» – поганий розрахунок міського бюджету з підприємством за виконані роботи з озеленення міста. Окрім того, тарифи з утримання будинків у Луцьку – незмінні з 1 січня 2006 року.
 
Директор департаменту ЖКГ луцької мерії, заступник міського голови Владислав Стемковський розповів, що наразі триває процес укрупнення житлово-комунальних підприємств – зокрема три ЖКП будуть ліквідовані. Понад півмільйонна заборгованість із зарплатні на третьому ЖЕКу пов’язана з тим, що тривають скорочення і людям видають розрахункові.
 
Пан Стемковський наголосив, що підвищувати тарифи луцька влада була готова ще торік, однак тривала дискусія із ціновою інспекцією, яка стверджувала, що це вплине на інфляцію в регіоні. Директор луцького департаменту ЖКГ припустив, що Держцінінспекція просто хотіла гарно виглядати з точки зору статистики. Однак наразі навіть у Ковелі тарифи на утримання житлового фонду вищі, аніж в обласному центрі.
 
Владислав Стемковський додав, що луцька влада готова піднімати тарифи, однак ще триває розмова, в який спосіб це зробити. Очевидно, на папері це називатиметься «коригування тарифу», оскільки цей прийом дозволяє уникнути регуляторної процедури, а, відповідно, і громадських слухань у кожній багатоповерхівці. Заступник міського голови запевнив, що наступного місяця заборгованість по зарплаті не зростатиме.
 
Натомість начальника головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА Антона Кривицького зацікавило, де ж візьмуться ресурси для погашення заборгованості. Пан Стемковський же зазначив, що міський бюджет винен луцьким комунальникам 700 тисяч гривень, однак проблема в тому, що загальний фонд бюджету міста – не виконується.
 
Заступник губернатора Василь Дмитрук сказав, що не підняття тарифів упродовж трьох років – не на користь міській владі. «Так це ж я підняв (тарифи, – «ВН») перед виборами», – додав жартома Антон Кривицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аноним Показати IP 20 Червня 2009 09:19
Больше ничего умного они придумать не могут- только поднять стоимость услуг! А кто нормально работать будет и повышать качество услуг? Ничего не делет ЖКП№3- грязь кругом, мусор валяется, подъезд никто не убирает- только метут изредка. А после того, как газонокосильщик во дворе поработал, так ту траву никто и прибрать не хочет- дорожки в дерьме уже больше недели! На хрена им платить? А платим за коммунальные услуги регулярно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus