USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Задіяні усі аеродроми та полігони: у Білорусі стартували спільні військові навчання із російською авіацією

16 Січня 2023 09:13
Від понеділка, 16 січня, поблизу українського кордону стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації, які входять до регіонального угруповання військ.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Білорусі, передає ТСН.

Як зазначає військове відомство, від російської сторони у заході бере участь військове формування повітряно-космічних сил. Головна мета – підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань.

Під час навчання російська та білоруська авіації планують відпрацювати ведення повітряної розвідки; спільне патрулювання повітряного простору вздовж державного кордону; авіаційну підтримку угруповань військ; висадку тактичного повітряного десанту; доставку вантажів та евакуацію поранених.

Читати ще: «Поліський котел»: на Рівненщині замінували прикордонний периметр із Білоруссю

«Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми та полігони ВПС і військ ППО збройних сил Республіки Білорусь», – поінформували у міноборони країни-союзниці РФ.

Окрім того, зростає загроза ракетних ударів з боку Білорусі.

Росія продовжує перекидати туди авіацію. За даними моніторингової групи «Беларускі Гаюн», станом на 15 січня на військовий аеродром у Барановичах із РФ прилетіли щонайменше вісім винищувачів ВКС РФ.

Своєю чергою, у Генштабі ЗСУ заявили, що зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів, застосування дронів-камікадзе по території України з повітряного простору Білорусі. А під виглядом проведення спільних навчань Росія нарощує авіаційну компоненту в РБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Січня 2023 11:02
натренуються, виберуть для себе вдалий час і полізуть, а ми готові? Можливо,а може і не достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus