USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із зупинок приберуть рекламу

2 Квітня 2012 15:39
Зупинки громадського транспорту в Луцьку мають бути освітлені, чисті, озеленені та з графіками руху «маршруток» і тролейбусів, а також інформацією, що тут не можна курити. Подбати про благоустрій мають власники магазинів, що розташовані на зупинках міста.

Про це йшлося під час наради з власниками торгівельних павільйонів та кіосків на зупинках громадського транспорту, що відбулася 2 квітня.

До початку травня усі зупинки громадського транспорту обласного центру мають бути облаштовані дошками для оголошень, урнами для сміття, а також мають з’явитися повідомлення про те, що на зупинках заборонено курити. Крім того, з фасадів магазинчиків має зникнути реклама, і вони мусять виглядати охайно, як і територія навколо цих об’єктів. Зокрема, нічної пори кожна з зупинок мусить бути належно освітлена.

Такі вимоги ставить перед власниками торгівельних павільйонів міська влада. Як зауважила заступник начальника управління розвитку підприємництва та реклами міськради Наталія Рибай, усі ці вимоги відповідають Правилам благоустрою, що діють в обласному центрі з 2010 року.

Так, щоб розташувати зовнішню рекламу, підприємець мусить мати на це відповідний дозвіл міської ради, а поки таких не має жоден з власників магазинчиків на зупинках громадського транспорту. Тож до початку травня уся реклама з фасадів магазинів має зникнути або ж на її розташування мусить бути виготовлений дозвіл.

Оголошення про заборону куріння в громадських місцях, до яких належать зупинки громадського транспорту, підприємці також мають розташувати на зупинках до початку травня. За словами Рибай, такі повідомлення мають бути виготовлені на щитках із водостійкою поверхнею, розміром 50 на 35 сантиметрів. Розташовані вони мають бути на висоті від 1 метру 90 сантиметрів до 2 метрів 10 сантиметрів на фасаді магазину з боку зупинки.

Освітлюватися зупинки повинні нічної пори й, як наголосила Рибай, ліхтарів чи ламп повинно бути достатньо для належного освітлення. Закликають підприємців також дбати про територію навколо магазинчиків. Посадовець нагадала, що відповідно до Правил благоустрою, прибирати й озеленювати підприємці мусять територію на 5 метрів поза прилеглою до павільйону, а на кінцевих зупинках – 25 метрів.

Заступник начальника управління транспорту та зв’язку міськради Олександр Середа нагадав власникам магазинчиків, що невдовзі обов’язковою умовою стане й розміщення на зупинках графіків руху громадського транспорту, однак, за його словами, це питання остаточно вирішиться після запровадження систем GPS-навігації.

До слова, попри обіцянки влади, що система GPS-навігації запрацює в громадському транспорті з 1 квітня, поки цього не сталося.

Заступник міського голови Василь Байцим припускає, що така ситуація триватиме ще до місяця. «Думаю, ще кілька тижнів триватиме юридична війна, бо вже дехто подав з перевізників на нас, що ми не можемо з ними розривати договорів, якщо він не буде їздити по графіку. Але це питання часу – тиждень, два, три…і всі будуть їздити по графіку»

Саме тому власникам торгівельних павільйонів, що на зупинках, влада радить завчасно подбати про те, як виглядатимуть щити з графіками руху. «Може хтось захоче електронні табло розташувати, там ви свою рекламу зможете ще й помістити» - додав Василь Байцим.

Посадовець також наголосив, що благоустрій однієї зупинки громадського транспорту обійдеться підприємцеві приблизно у 2-3 тисячі гривень. «Це невеликі інвестиції, але, як хтось не зробить, то це буде свідоме ігнорування вимог міського голови і міськради…дешевше все зробити» - зауважив Байцим. А Рибай нагадала, що розмір штрафу за недотримання Правил благоустрою – від 850 гривень.

Байцим також пообіцяв, що у травні посадовці міськради разом з муніципальною дружиною перевірятимуть стан зупинок громадського транспорту. Влада обіцяє залучити до цієї справи й журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
спд Показати IP 2 Квітня 2012 19:15
А ще підприємці повинні з шампунем мити 1 км. дороги від зупинки і 2 після, літнім людям особисто підставляти спину, аби вони ставали на неї і сідали до тролейбуса. Обладнати до євро 2012 біотуалети з підігрівом на кожній зупинці , і встановити на вулиці кондиціонери, аби пасажири не страждали від спеки влітку, чекаючи транспорт. А після цього усього міськрада з ними розірве договір оренди землі і вигонить нах... Віват країна, де підприємців мають за ніщо і душать як тільки можна. Рекетири 2012 рулять!!!
Контролер до спд Показати IP 2 Квітня 2012 21:59
Якщо не виконаєте елементарних умов - знайдуться ті, хто їх залюбки виконає. Шо не ясно?
цікавий до спд Показати IP 2 Квітня 2012 22:19
Згода, чінуші ні***я не хочуть робить, а тіки "цу" видавать, що та як. Ви інвестуйте, а ми будем перед януковощев звітуватись про євро. Гнать таких пі***ів !!!! Все думають як то вщіпнуть, 2-3 тис згребнуть, а бюджет для кого??? для себе подерибанити. А то як нароботу на зуп стирчати? Ніі тре держ авто!!! ССС*****кі!!!
Контролер до спд Показати IP 3 Квітня 2012 10:46
Торгаши - теж окремий "специфічний" (собі-на-умі) прошарок нашого суспільства, який обдирає Лучан так, шо куда там міській раді!!! Харош стогнати, баригі - до праці!!!
Петро Ващенюк Показати IP 2 Квітня 2012 22:28
Кожній зупинці - графіки, лавки, кришу та туалет!
Не суддя Показати IP 3 Квітня 2012 09:45
Не подобається - торгуйте в іншому місці, бажаючи на вашу територию є...
спд Показати IP 3 Квітня 2012 20:09
І продам і пошлю вас - на... шукайте других дурнів. За аналогічні гроші у Любліні зроблю кілька точок, зате мене там не вигонять. Буду розбудовувати Велику Польщу поки наш великожабячий нарід буде чмирити самих же себе - торгашів. Так, я такий же торгаш як і більшість спд на Волині, і виробляти брався навіть, але великожабячі Київські чинуші не дали, і задавили у 90х усе на корню. Гуд бай страна непуганых идиотов! Тільки шкода, що це моя батьківщина, де мені місця немає...
дАВИДЮК Показати IP 4 Січня 2013 16:55
ТЕ ЯК МАЄ БУТИ ВІДОМО Й БЕЗ МЕРІЇ ПОДИВІМОСЯ КРАЩЕ ЯК Є КУРЦІ НА ЗУПИНКАХ ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ АНТИКУРИЛЬНОГО ЗАКОНУ ПОВНІСТЮ "ОБОРЗІЛИ" ПАЧАТЬ ПОСТІЙНО ТО ДЕ Ж МІСЦЕВІ МІЛІЦІЙНІ ВИСОКОПОСАДОВЦІ КОТРІ ТАК "РАТУЮТЬ ЗА ПРАВОПОРЯДОК" ВОНИ НАПЕВНЕ ЗАХВОРІЛИ НА ШПИГУНОМАНІЮ ТА ВІДЕОНАГЛЯД А ВИКОНАННЯ АНТИКУРИЛЬНОГО ЗАКОНУ ЇМ ДО .. ДІЮЧА МЕРІЯ ПРОДОВЖУЄ НАЗИВАТИ АВТОБУСИ МАРШРУТКАМИ ТА БАРИЖИТИ НА ЦЬОМУ ЯК І В ЧАСИ ШИБЛА ХОЧА Й ІМЕННИЙ ТРАНСПОРТ ЕКС МЕРА НУ НІЯК НЕ ПІДПАДАЄ ПІД "МАРШРУТНУ" КАТЕГОРІЮ УЖЕ ХОЧА Б ТОМУ ЩО ПО АВТОБУСНОМУ ЗАПИНЯЄТЬСЯ ВИНЯТКОВО НА ЗУПИНКАХ Й ОКРІМ ТОГО ОСНАЩЕНІ СУТО АВТОБУСНИМИ САЛОНАМИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus