USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Загострення між РФ і Туреччиною торкнулося України

27 Листопада 2015 08:16
Різке погіршення стосунків між Росією та Туреччиною через збитий винищувач Су-24 позначилося на Україні. У північних регіонах турецькі торговельні фури скупчилися на кордоні, бо їх не впускають до РФ, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Уряд північного сусіда лише готує офіційний список санкцій, яким планує вдарити по Туреччині. Однак окремі галузі торгівлі вже зачиняють двері для товарів із південної країни.

"Враховуючи неодноразові порушення турецькими виробниками російських норм, уряд РФ доручив Россільгоспнагляду поставити на посилений контроль поставки сільськогосподарської продукції та продовольства з Туреччини, а також організувати додаткові перевірки на кордоні", - заявив міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов.

На Чернігівщині вже стоять у черзі зо два десятки турецьких фур. Українські митники їх пропустили, але в'їхати до РФ вантажівки не можуть.

"Офіційних документів про відмову зі сторони Росії водії не отримували. Зі слів, російська сторона мотивує не пропуск транспортних засобів з вантажами із Туреччини відсутністю необхідних дозвільних документів у водіїв", - пояснив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Представник російської компанії, що чекає турецького вантажу, розповів, що митники РФ улаштували повний огляд і забір взірців продукції. Орган, що оцінює якість взірців, перевантажений і вже не приймає на розгляд нові надходження. Тоді як без експертної оцінки пропускати фури митники відмовляються. Тому й утворюються черги.
Нагадаємо, що з 24 листопада між Росією та Туреччиною точаться політичні дебати після того, як турецькі збройні сили збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни.

Зі слів Міноборони Туреччини, пілотів Су-24 10 разів попереджали про порушення, однак звернення були проігноровані.

У Росії на інцидент відреагували доволі агресивно. Біля посольства Туреччини в Москві близько 150-200 чоловік вийшли на акцію протесту у зв'язку з атакою на російський літак Су-24. Люди тримали плакати з написами "Не забудемо, Не пробачимо", "Не їду в Туреччину", "Turkey = ISIS" та інші. До того ж Росія розпочала без пояснень відправляти додому турецьких громадян. У країні дали неофіційне розпорядження на "страйк" проти Туреччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Серж Показати IP 27 Листопада 2015 10:51
Ничего. Сейчас в РФ поедут через Белорусию. Белоруские мандарины, бананы. Как было с санкциями против ЕС - белоруские креветки. Там же нет границы между РФ и Белорусией.
аяяй Показати IP 27 Листопада 2015 12:41
Для тех,кто о всем винит Америку, может наконец-то дойдет,что Россия имеет влияние на все страны и не только Европы,но и Азии.И. только объединившись мы сможем ей противостоять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus