USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Заготівельники волинської чорниці вже спрямували до бюджету понад 2 мільйони

3 Серпня 2023 07:16
Підприємці та фірми, які заготовляють чорницю у волинських лісах, вже сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,1 мільйона гривень податкових платежів. Зокрема, заготівельники перерахували майже 1,9 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів і 206 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це інформує пресслужба ДПС у Волинській області.

Ці показники сплати податків – не остаточні, оскільки ягідно-грибний сезон ще триває.

Як зазначається, обов’язкова умова збору ягід і грибів із комерційною метою – своєчасна сплата до бюджету ПДФО, військового збору та ренти за спецвикористання дарів лісу.

Важливо, щоб громади, в яких дозволено відвідувати ліс і збирати чорниці та гриби, теж подбали про легальний процес заготівлі.

Як додають в ДПС, від початку сезону заготівлі волинські податківці взяли участь у 19 рейдах – обстеженнях місць заготівлі чорниці та 99 перевірках пунктів прийому продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 3 Серпня 2023 08:02
Цікаво скільки спрямували будівельники, фермери-одноосібники і інші не зареєстровані як приватні підприємці громадяни? Швидше б запровадили е-гривню, тоді всім прийдеться реєструватись, як в цивілізованій європейській країні, бо податкова в них запитає тоді. Не прийдеться тоді бабусям біля АТБ займатись стихійною торгівлею, бо за сплачені податки осіб перечислених вище, їм надіюсь піднімуть на кілька сотень гривень пенсію. 2024 покаже

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus