USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тіло загиблого солдата привезли додому

15 Січня 2015 09:15
Рідна домівка зустріла волинського Героя Сергія Куруку, який протягом тривалого часу перебував у списках зниклих безвісти. Вчора, 14 січня, його тіло привезли додому.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що вкотре Луцьк сколихнула трагічна звістка. Так, згідно з результатами експертиз ДНК, вдалось ідентифікувати особу Сергія Куруки, який раніше був у списку людей, які зникли. Як виявилось, воїна поховали у Дніпропетровську як невідомого солдата. Однак, 13 січня Дніпропетровська міська рада прийняла рішення про ексгумацію тіла та передачу його рідним для перепоховання у Луцьку.
Сергій Курука служив у 3-му батальйоні колишньої 51 ОМБ, виконував бойові завдання у зоні АТО. До ЗСУ його призвали у квітні минулого року. Зі слів рідних, останній раз боєць виходив на зв'язок 23 серпня. Народився волинянин 3 вересня 1987 року. Батьки протягом тривалого часу дзвонили до заступника начальника штабу України, аби дізнатись хоч щось про долю дитини, однак, усюди повідомляли, ніби серед загиблих і полонених хлопця немає.

До слова, військовий не говорив рідним, де саме він перебуває. Зв'язок з ним обірвався 25 серпня 2014 року. На той час він знаходився поблизу села Дзеркальне Донецької області.
Так, 14 січня тіло загиблого привезли до батьківської оселі. Попрощатися із Героєм прийшло близько сотні людей, серед яких родичі, сусіди, друзі і небайдужі лучани.
«Сергій був винятково хорошою людиною, гарним другом. Шкода, що загинула така світла та сонячна людина. Я знала його як мужнього, чуйного та доброго хлопця», - ділиться спогадами сусідка полеглого бійця Ірина.

Героя проводили під вигуки «Слава Україні!», «Герої не вмирають», а згодом присутні пом’янули військового тихою молитвою та виконали Гімн України.
Опісля траурна колона вирушила до Свято-Троїцького кафедрального собору, де 15 січня відбудеться відспівування загиблого.
А вже 12.30 на Театральну майдані проведуть громадську панахиду. Поховання Героя відбудеться на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

Нагадаємо, без батька залишився малолітній син.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus