USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Загинули батько і двоє дітей: справу про смертельну аварію на Волині затягують

4 Липня 2023 18:15
День народження чотирирічного малюка стало його днем смерті, а також днем смерті його 13-річної сестри і тата. Страшна трагедія трапилася 24 квітня 2021 року.

43-річний чоловік повіз своїх дітей у кафе в Ковелі, щоби відсвяткувати день народження сина. Додому вони не повернулися. На зворотній дорозі автомобіль із сім’єю зіткнувся з фурою. Усі троє загинули, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, два роки тому на трасі на Київ–Ковель–Ягодин зіткнулися легковик та вантажівка. Унаслідок автопригоди троє пасажирів легковика загинули, серед яких – двоє дітей. Правоохоронці попередньо встановили, що водій вантажівки виїхав на смугу зустрічного руху, внаслідок чого зіткнувся із легковиком.

Без сина та онуків лишилася старша пара. Більше в них нікого немає. Вже два роки Юрій Євтушик оббиває пороги судів і домагається справедливості. Але суди зависли на етапі підготовчих засідань. Засідання кожного разу відкладається в довгий ящик з ініціативи сторони обвинувачених.

Юрій Євтушик – батько та дідусь загиблих. В один день обірвався увесь його рід. Із дружиною лишилися самі, адже дітей та онуків у них більше немає. Чоловік уже два роки намагається добитися справедливого розслідування, але марно.

«У мого найменшого онука, який загинув у цій аварії, було день народження. І син з дітьми поїхав у Ковель, щоб у кафе з ними посидіти. І коли вони поверталися додому, на трасі Ковель–Ягодин, недалеко від смт Луків, сталося зіткнення з фурою. Усі вони загинули», – розповідає Юрій Євтушик.

Він додає: всі експертизи показали, що аварії можна було уникнути, якби водій фури дотримався ПДР.

За весь цей час компанія, на яку працював водій вантажівки, лише раз зв’язалася з потерпілою стороною й неформально запропонувала їй кілька десятків тисяч гривень, розповідає співрозмовник. Але на цю пропозицію рідні загиблих не пристали.

Нещодавній суд знову відклали.
«Обвинувачений зобов’язаний бути присутнім на судовому засіданні. З невідомих для нас як представників потерпілого причин обвинувачений протягом двох років практично не з’являється на судове засідання. Він був присутній лише на одному з судових засідань. Далі – все в режимі відеоконференції. Суд вважає, що це нормально, – говорить представник потерпілого Олег Антонюк. – Як правило, засідання відкладається: захисником заявляється відвід або судді, або складу суду, або ще комусь… Справа надійшла до суду 24 жовтня 2021 року».

Ані представники фірми, ані водій вантажівки до суду не приїжджають. Тож справа про смертельну ДТП немов зависла в повітрі. І схоже це вигідно обвинуваченим, адже експертизи – не на користь водія фури та компанії, яку він представляє.

«Я очікую справедливості. Суду подано акт експертизи одеського кримінального відділу по дорожньо-транспортним пригодам, у якому прямо написано, що водій вантажівки винен у цьому скоєнні, бо він не зробив того, що мав зробити в тій ситуації», – коментує Юрій Євтушик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 4 Липня 2023 18:51
влада, прохерори, мєнти, судді - патологічні педерасти
Народна прокуратура Показати IP 4 Липня 2023 19:32
А до чого тут компанія? Це вона винна у порушенні ПДР водієм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus