USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Заява Президента України про припинення вогню

5 Вересня 2014 17:08
Президент України Петро Порошенко віддасть наказ про припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі з 18:00 пʼятниці. Про це йдеться у заяві президента, оприлюдненій на його сайті.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську під час зустрічі тристоронньої контактної групи підписали попередній протокол до угоди про припинення вогню.

ТЕКСТ ЗАЯВИ

Мої міжнародні переговори в Брюсселі та Мінську продемонстрували потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Такі ж настрої домінували під час моїх зустрічей з світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі.

Миру прагне цілий світ, миру прагне вся Україна, включаючи і мільйони мешканців Донбасу.

Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття та покласти край стражданням людей.

Виходячи із заклику Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні

Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь починаючи з 18:00 5 вересня.

Я також доручаю Міністрові закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити винятково двосторонній характер.

Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дмитро Показати IP 5 Вересня 2014 17:14
вже раз таке було і що ...?
Дмитро Показати IP 5 Вересня 2014 17:26
Побачимо шо з того вийде
Анонім Показати IP 5 Вересня 2014 18:46
Головним органом у загальнодержавній системі боротьби з тероризмом є не Генштаб, а Служба безпеки України. І організацією та проведенням антитерористичних операцій та координацією діяльності суб'єктів, які ведуть боротьбу з тероризмом чи залучаються до антитерористичних операцій займається Антитерористичний центр при СБ України.
кубло Показати IP 5 Вересня 2014 18:51
Помните пословицу.Война закончилась,Всем Спасибо!Все свободны!...Спасибо П.Порошенко.
волиняка Показати IP 5 Вересня 2014 20:50
Тепер рахуємо жертв цього так званого припинення вогню:-(
Володимир Показати IP 6 Вересня 2014 01:25
Путін настільки підступна особа, що для виконання угод з Росією треба нарощувати військову силу України
лера Показати IP 6 Вересня 2014 22:48
Порошенко, даже невздумай про перемир'я,уже ти ???????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus