USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Західна Україна заважає цілісності країни, ‒ Колесніченко

1 Серпня 2012 15:36
Нардеп Вадим Колесніченко вважає, що Західна Україна створює ряд проблем в питанні територіальної цілісності країни.

Про це він заявив 1 серпня, виступаючи на сесії Донецької облради, ‒ повідомляє ТСН.

Колесніченко розповів, що має на увазі румунське і угорське населення, яке зараз ущемлене в праві використовувати рідну мову. Депутат заявив, що зараз сусідні країни активно ведуть подвійну паспортизацію в цьому регіоні і підтримують сумнівні громадські організації.

Депутат оголосив, що його закон «Про основи державної мовної політики» на 90% знімає цю проблему.

Проте причина, через яку українці охоче отримують румунські паспорти, вважають експерти, полягає зовсім не в мові і в її «утисках», а у членстві Румунії в ЄС з 2007 року і входження в Шенгенську зону. Іншими словами, паспорт Румунії дає безперешкодні можливості для трудової міграції в ЄС. Маючи румунський паспорт, український трудовий мігрант не потребує оформлення віз для працевлаштування в країнах ЄС. А придбання румунського громадянства не вимагає знання румунської мови, зміни місця проживання і навіть прописки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Stlantiy Показати IP 1 Серпня 2012 15:48
А он прав. Частично. Про нацизм западной Украины пока предпочитают помалкивать. Очевидно после выборов эта тема будет очень актуальна. Законопроект про федерализацию уже зарегистрирован.
antikommi до Stlantiy Показати IP 1 Серпня 2012 22:48
Також замовчується, що кляті западэнці борщ варять з кацапок. І то - тільки з молодих.
Справедливость до antikommi Показати IP 4 Вересня 2012 13:31
Лечись!
VSC. Показати IP 1 Серпня 2012 15:54
И куда его послать?
Сергій Показати IP 1 Серпня 2012 15:58
національній цілісності Росії мабуть і справді заважає
колюня Показати IP 1 Серпня 2012 16:02
а якщо бути чесним до кінця чому він мовчить про масові отримання російських паспортів на сході і в Криму! а наші депутати-- у них по скільки і яких паспортів?!!
Любов до України Показати IP 1 Серпня 2012 16:06
Stlantiy - це ти нацист, бо знищуєш мову держави, в якій живеш. Чому ж не їдеш До Росії, там тобі ніхто не заважатиме спілкуватись кацапською. Будеш їм в ноги кланятись, що ти от такий патріот Расєйщини
Західняк Показати IP 1 Серпня 2012 16:08
Про який нацизм ви говорите, шановний? Наведіть конкретні факти проявів нацизму (в загальноприйнятому розумінні міжнародного права). Ви хоч раз були на території західних областей України? Спілкувалися з мешканцями? Читаючи ваші голослівні твердження складається враження, що ви впали в кому у 80-их роках і щойно з неї вийшли.
Лучанин до Західняк Показати IP 2 Серпня 2012 01:27
Визначення (вибачте, що ненависною для вас мовою): "НАЦИЗМ (от назв. Национал-социалистской партии Германии) - название идеологии и практики гитлеровского режима в Германии в 1933-1945 гг. Сутью Н. являются тоталитарные террористические методы власти, а также официальная градация всех наций по степени их "полноценности". Средством реализации идей Н. стали военная агрессия и геноцид. В ряде своих существенных черт сходен с фашизмом." Існує ще інше: "наиболее радикальное политическое течение, стремящееся под лозунгами борьбы за интересы коренной нации любыми средствами вплоть до террористических захватить власть и полностью ликвидировать оппозиционные партии." Так от якщо прийняти до уваги саму суть, то "градация всех наций по степени их "полноценности"" та "стремящееся под лозунгами борьбы за интересы коренной нации любыми средствами..." найбільш точно відображають бажання деяких (не всіх західняків, бо є ще здравомислячі) особливо активних заангажованих людей, в більшості пліткарів. Висказування попереднього "люблчого" коментатора саме чітко доказують це визначення. А Ви питаєте чи спілкувався... Останнім часом націоналізм щез як такий і впевнено перетворюється в нацизм. Нажаль, це факт!
Манька Аблігация Показати IP 1 Серпня 2012 16:12
Манька: "...и отец мой пагиииб на фронте!" Жеглов: " Знавал я папашку твоего героицкого...фармазонщик был знаменитый..." http://www.pravda.com.ua/news/2012/08/1/6969970/
Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:15
К стати, именно Компартия уже лет 15 как минимум борется за федерализацию Украины. Вот тогда пустьсами регионы зарабатываю на себя и не будут вечным попрошайкой как уже 20 лет является западная Украина. Работать не хотят, а памятники Бандере и Ко на халяву ставить хотят... Хватит вас кормить русскому юго - востоку.
наблюдач до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:24
ти геть дурний?
VSC. до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:26
Парень, молчи - за умного сойдешь.
Svityaz до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:28
Дідусю, спокійніше. А то у ваші 95 років вже велика радість, що ви ще досі живете. До речі, вам вже казали, що Союз розпався чи вирішили не нервувати старенького?
Олег до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:43
Бачив твоїх годувальників пропились до нитки працювати не хочуть. Схід залишився в 90-стих роках і бояться щось змінити на краще тому що працювати треба.Одним словом рассея лапотна.
Чего-Чего? до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:49
Знову стара пісня - Васток корміт всю Украіну. Нових аргументів напевно немає. Ти глянь статистику по дотаціях областей, а тоді вже рот відкривай на рахунок "кто кого корміт". Будеш неприємно здивований - дотації східним регіонам в декілька разів перекривають їх же прибутки. Я вже мовчу про заробітчан, більшість яких із західного регіону, і переказують із року в рік некіслі бабкі з Іспаній-Італій у рідну неньку-Україну, а дотацій на Захід іде мізер. Так що "чья бы корова мычала"
Роман до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 16:54
А ти я дивлюсь реально з головою не дружиш. Кому ти ці басні травиш? Невже Ти думаєш, що ще хтось вірить у дотаційність Західної України?! Чому ти, такий працьовитий та чесний, не їдеш працювати?! Халяву любиш?! Прапорцем махати та пенсіонерів розводити, це не на заводі працювати.
Комуняку на гілляку до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 17:00
Частка Донецької області у ВВП України в 2010 році склала 12%, а загальна сума отриманих цим регіоном субсидій, поточних і капітальних трансфертів склала в 2010 році - 21%, а в 2011 році - 27 % від загальнодержавної суми. Аналогічна ситуація і в Луганській області - при частці у ВВП України в розмірі 4%, витрати по області склали 8% (2010) і 11% (2011). Всього в минулому році три регіони - Київ, Донецька і Луганська області - отримали 56% від усього обсягу 31,2 млрд грн субсидій та трансфертів. Так що не гони, бо бісить :(
Лучанка до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 20:44
То якого милого сидиш в Луцьку?! Прапор в руки- и на "русский юго-восток". Там трудящі ждуть "із распростертыми.." Ти заїдь хоч в одне поліське село і попрацюй разом із селянами з тиждень, а тоді будеш варнякати, як "работать не хотят". А в Луцьку на форумах розсусолювати про те, хто як "работає" - і дурний вміє.
antikommi до Совість Волині Показати IP 1 Серпня 2012 22:50
Кононовічам на замітку: *годуючі* східні регіоні якраз одні_з_лідерів по дотаціях.
Patriot до Совість Волині Показати IP 15 Серпня 2012 17:30
Гади ви,Ніхто нас не кормить!!!!!!!! А на наш,як ти кажеш юг,сталін вивіз всю шушару з московії,от ітепер ці потомки шушери каламотять нашеми землями!
П.П. Показати IP 1 Серпня 2012 16:38
ПИТАННЯ ДО МОДЕРАТОРА. СКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА ЯКЕ ВІДНОШЕННЯ МАЮТЬ ОСЬ ЦІ КОМЕНТАРІ ДО ДАНОЇ НОВИНИ?
Андрей88 Показати IP 1 Серпня 2012 16:42
Извините Ваш отец сгорел в танке под Белоруссией(( (чувак 59го года рождения)
ss Показати IP 1 Серпня 2012 17:19
Не обращайте люди внимание на больного человека..........
Stlantiy Показати IP 1 Серпня 2012 17:48
Будем надеятся, что после выборов этот закон "продавят"
Лучанка до Stlantiy Показати IP 1 Серпня 2012 23:31
ІДІОТИЗМ! ВИ ХОЧ РАЗ НА ЗАХІД ПРИЇХАЛИ? БУЛИ ТУТ? ВИ БАЧИЛИ ЯКІ СЕЛА НА СХОДІ, А ЯКІ НА ЗАХОДІ? ЗАХІД ЗАВЖДИ БАГАТШИМ БУВ І КОЛИ СХІД ВІД СТАЛІНА ПОДИХАВ, БО НЕ БУЛО ЩО ЇСТИ ТО ЗАХІД БУДУЧИ ПІД ПОЛЬЩЕЮ, РУМУНІЄЮ, ЧЕХО-СЛОВАЧЧИНОЮ ЇЛИ СВИНОНУ,ТЕЛЯТИНУ,КУРЯТИНУ!!! ОСЬ ВОНО І ВИДНО,ЩО ВИ ВИРОСЛИ НЕ ВІДОМО КИМ!!! Ф ПРАВЕЛЬНО РУМУНІЯ РОБИТЬ! ВСІМ ТРЕБА ПАСПОРТИ ЄС, А НЕ РАССЄЇ, ХАЙ КРИМ І ДАНЄЦК ДАЛІ ЦЕ РОБИТЬ!!! ОН ЯКА БЕЛІГІЯ, ЛЮКСЕМБУРГ, НОРВЕГІЯ МАЛЕНЬКА І ЩО? ЛЮДИ ЖИТТЮ РАДІЮТЬ, А НЕ СВАРЯТЬСЯ, а Колісніченко не подумав, жаба давить мабуть східняків,що західняки мають більше і будуть більше мати-бо розум мають, то не лізьте до нас, нам так добре, ми самі хочемо убти,ми нічого не ділимо,ніколи ніякого діла не маємо на рах. рос. мовного населення НА ВІДМІНУ ВІД ВАС - ДЕ ВИ ЗАХІД НЕНАВИДИТЕ,ЗА ЩО?????? ЗА ТЕ,ЩО МИ УКРАЇНЦІ, ЩО ПОВАЖАЄМО СВОЇХ БАБУСЬДІДУСІВ,що вони гинули зи нас, що шануємо Лесю Українку, Франка, шевченка, Котляревського?! За що??? А ні за що, за те,що вам так пришиваютьА, ви вірите,а вас як мишей РОЗВОДЯТЬ І НА ВАС ЗАРОБЛЯЮТЬ,А ВИ НАЖАЛЬ ВІРИТЕ, ШКОДА ВАС І ВСЕ, БІЛЬШЕ НІЧОГО...ПРОСТО ШКОДА ЯК ЛЮДЕЙ,БО ВИ НЕ ЖИВЕТЕ ТАМ,А ІСНУЄТЕ...,ЩО МАТЕРІАЛЬНО,ЩО ДУХОВНО...!!!
s.i.t. Показати IP 2 Серпня 2012 11:35
немає слів!!! не нардеп, а просто ........
235 Показати IP 2 Серпня 2012 12:01
Невже такі як "Stlantiy " живуть ще в Україні!!!!! Геть !!!
Stlantiy Показати IP 2 Серпня 2012 12:59
Для "Лучанка" "То якого милого сидиш в Луцьку?!" а я где? Очень далеко от Луцка. А что я делаю на луцком сайте-не твое дело.
Iziy Shneerzon Показати IP 3 Серпня 2012 09:08
Согдасен с "Лучанин" Молодчики из "Видсичи" чем отличаются от Гитлеюгенд или Павликов Морозовых? Единственно-работают за бабки, а те за идею. Патологическая ксенофобия. Вопрос к "Комуняку на гілляку" Я почти даже вам поверил. Вы так все красиво написали. Действительно Луцк самый багатый город. Наверно потому, что все время выпрашивает шекели в госбюджете. То у вас домик упал, то еще какая то беда , не дай Бог еще раз, то зарплату для учителей в Киеве кляньчат. Наверное вы потому багатые, что все время просите:"Подайте ради Бога" Источник-сайт "Волынские новости"
Горохівець Показати IP 3 Серпня 2012 14:56
Колісниченко - унікальна людина. У своїй біографії він написав, що його батько загинув на війні з фашизмом, згорів у танку. А сам він, як відомо, народився по війні через років так десь дванадцять . Ось через те, що мамця його так довго виношувала, то він і народився таким переношеним голівкою вниз. Біда...
КрОТ Показати IP 13 Серпня 2012 19:12
Рассстрелять!!!
Lex Показати IP 20 Серпня 2012 08:36
Посмотрите в каких домах живут на западной Украине и в каких луганск и донецк......дотацию можете себе в дупу засунуть
Галина Показати IP 21 Серпня 2012 21:23
Мова-це код Батьк1вщини.У тих людей,як1 не розмовляють укра1нською,проживаючи наУкра1н1,виходить,Батьк1вщини нема.
ДЕД52 Показати IP 22 Серпня 2012 19:20
...БОЖЕ, БЕРЕЖИ УКРАЇНУ!...
Просветитель Показати IP 26 Серпня 2012 21:18
Всем галичанам: создайте свою западно-украинскую республику. И живите богато, или просите чтобы вас взяла под опеку Польша, Австро-Венгрия или другие европейцы. Славянская Русь, Россия для вас всегда была чужеземным государством и врагом. А ведь в Союзе галичане только с 1939 года, зато под Габсбургами 300 лет. Вот откуда эта ненависть к востоку, галичане не украинцы - они европейцы. И в первую мировую, и во вторую воевали против русских и России. Их зло и ненависть на генетическом уровне. И виновата в этом одна лишь историческая реальность (полицейский батальон № 118).
українец Показати IP 27 Серпня 2012 18:17
вражен тим які дебіли є депутати від ПаРтії ПРоФФесора-ЗЕКа
влад Показати IP 28 Серпня 2012 17:40
це ця ригоанальна тварюка створює прблеми в державі,а також і інша ригональна шваль.
вера Показати IP 31 Серпня 2012 07:40
ПИшу по русски,да я националистка,родилась и выросла на Донбассе,помню русификацию моего родного края и сейчас стыдно за тех кто пришел к власти и уничтожает и грабит Украину.Что касается украинцев мы на всей ее территории одинаковые:красивые,веселые,добро желательные,миролюбивые.Любите Украину,держите порох сухим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus