USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Закладам медицини, освіти і спортсменам: Волиньрада розділила майже 130 млн

12 Березня 2020 12:50
Волинські депутати розподілили перехідні залишки обласного бюджету. Чималі суми скерують переважно закладам охорони здоров’я.

Про це йшлося 12 березня під час пленарного засідання 29-ї сесії Волинської обласної ради.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, відповідно до якого заплановано розподілити 44,648 млн грн перехідних залишків, 13 млн грн із резервного фонду та 72 млн грн освітньої субвенції.

75% видатків запропоновано розділити між обласними комунальними закладами. Ключова позиція – обласна дитяча лікарня, яка внаслідок реорганізації приєднується до перинатального центру. Так, на розвиток відділень дитячої лікарні спрямують 23,564 млн грн.

Ще 2 млн грн спрямують на обласний фтизіопульмонологічний центр на проведення ремонту третього поверху центрального приміщення, куди планують переселити пацієнтів, які нині лікуються в Поворському відділенні.
Також 1 млн грн виділять госпіталю ветеранів, 500 тис. грн – обласній клінічній лікарні на виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт приймального відділення. Ці обласні видатки забезпечать надходження державних коштів у сумі 7 млн грн в рамках проєкту «Велике будівництво».

2 млн грн спрямують обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Ще 2 млн грн – на регіональну програму розвитку освіти в якості співфінансування державного проєкту «Спроможна школа».

Окрім того, чимало запропоновано виділити на протипожежні заходи. Найбільша сума може бути спрямована Луцькому геріатричному пансіонату – майже 1 млн грн. 2,2 млн грн скерують спортивним федераціям.

Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, запропоновано також розділити 72 млн грн залишків освітньої субвенції. Ці кошти рекомендують направити головному розпоряднику коштів – управлінню освіти, аби гроші швидко розділили між закладами відповідно до їх потреб.

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський наголосив, що документ зі змінами до обласного бюджету ретельно пропрацьований, і закликав колег підтримати проєкт рішення. Він зазначив, що всі пропозиції були прописані й розіслані обранцям громади для ознайомлення.
Депутати підтримали проєкт рішення більшістю голосів. За проголосували 55 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тренер Показати IP 12 Березня 2020 16:30
Постанова була ще в серпні на спортивні школи.Керівники фізк. І спорту ніяких дій не приймали на користь дюсш луцька і ода.начальника відділу і.,я.замінити на достойну людинц,яка буде переживати ща спорт в м. Луцьку й на Волині
Лучанин до Тренер Показати IP 13 Березня 2020 10:30
Грамотєй... )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus