USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

«Закулісні потреби» луцького палацу культури

22 Липня 2016 18:29
Директор Палацу культури міста Луцька просить депутатів міськради збільшитии фонд заробітної плати для працівників та посприяти в придбанні нових музичних інструментів та апаратури, зокрема, роялю «Бехштейн» за 5 мільйонів гривень, з яким можна було б проводити концерти рівня Ріхтера.

Про це йшлося сьогодні, 22 липня, під час дня депутата в луцькому палаці культурі.

Директор Палацу культури, заслужений діяч мистецтв України Юрій Войнаровський провів депутатів міської ради по коридорах та залах приміщення палацу. Огляд розпочали з правого крила, де розташована хореографічна база палацу культури. Тут знаходяться три танцювальні зали, де проводять репетиції колективи, є виставковий зал та арт-галерея.
Перший зал, який оглядали депутати, закріплений за народним ансамблем бального танцю «Юність». Це приміщення ремонтувалося п’ять років тому, проте паркет регулярно покривається спеціальним слизьким лаком, чого вимагає специфіка бальних танців.
Другий зал, в який запросили депутатів, використовується хореографічним колективом народних танців «Волиняночка». Тут нещодавно зробили ремонт, утеплили приміщення та закупили нову музичну апаратуру.
Ще один зал для конференцій, який показав директор палацу культури, використовується громадськими організаціями абсолютно безкоштовно.

«Усі громадські організації безоплатно збираються в цьому приміщені згідно з графіком. Вони звертаються до міського голови або до депутатів - і ми виділяємо їм день та години для проведення зборів. Так, майже два роки тут у нас перебував Правий сектор і Автомайдан. І я радий, що вони пішли звідси, бо громадськість у ті часи була неконтрольована» - розповідає Юрій Войнаровський.

Користуючись нагодою, директор попросив у депутатів міської ради підтримати ідею в наступному році придбати так званий «чорний кабінет сцени», на фоні якого костюми виглядають краще.
Також, увагу депутатів зосередили на кабінетах звукозапису, в яких відбуваються репетиції вокальних колективів, зокрема відомого гурту «Чачка». Студії потребують коштів на ремонт та нову апаратуру, аби тут могли проводитись звукозаписи.
Окремою проблемою палацу культури директор виділив нестачу коштів на зарплати працівникам. Так, зі слів Юрія Войнаровського, 26 чоловік зі складу духового оркестру працюють на півставки, тому що бюджетом передбачено лише 12 ставок. Хореографи та викладачі танцювальних колективів працюють десять місяців в рік за власні кошти палацу культури, на ставках - лише керівники хореографічних ансамблів.

«У нас всього 87 працівників. Заробітна плата у них по 1400-1600 гривень, і це в рахунок того, що технічний персонал працює сім днів в тиждень – цілодобово. А артисти, творчі особистості, мають бути в формі і гарно виглядати цілий рік, і це за гроші, за які не можна прожити» - озвучує суть проблеми директор палацу.
Наостанок директор палацу культури розповів, що музичні інструменти в палаці культурі також потребують оновлення. Так, вони придбали найдешевший баян, який достойний великої сцени, за 65 тисяч гривень. А рояль «Бехштейн», на який Юрій Войнаровський спільно з директором філармонії Сергієм Єфімінком та головою спілки композиторів Волині, Віктором Тиможинським збирають кошти уже не перший рік, коштує близько 5 мільйонів гривень.

«Якби цей рояль був у нас в палаці культури, то при наявності нашого творчого потенціалу можна було б проводити конкурси піаністів, або концерти рівня Ріхтера, і квиток вартував би 1000 гривень», – підкреслює очільник палацу культури міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
А ндрій Показати IP 22 Липня 2016 18:41
Цікаво,а для чого потрібен рояль,щоб квиток коштував 1000 грн.?Скільки людей в області зможуть придбати по такій ціні квиток?
Послухайте Показати IP 22 Липня 2016 19:00
В цій споруді буде більше культури, якщо її назавжди залишить Войнаровський. Зараз зявився такий шанс. Навіть якщо взяти на цю посаду ту бабцю, яка щоранку голубів під ялинами годує, і то буде краще. Голова міста, використайте шанс. А потім приберіть Тетяну Гнатів, і Палац культури станє обєктом культури.
ну-ну до Послухайте Показати IP 22 Липня 2016 20:47
Войнаровського не рухайте.
рикло Показати IP 22 Липня 2016 20:42
Ну,що ви, Андрію. Ви ж пам'ятаете Івасюки з Ільфа та Петрова. До Луцька почнуть на боінгах прилітати знамениті піаністи на конкурс ім. Павла Гівненка з усього світу.Потрібно буде збудувати новий аеропорт,який перебере на себе функціі бориспільського та львівського аеропортів. Треба буде збудувати нові залізничні гілки,які на пряму з'еднають Париж,Рим,Стамбул,Берлін з Луцьком. Всі европейські автомагістралі будуть проходити через Луцьк. А в БК Луцька буде стояти рояль(до речі,а чому не Петрофф,а чому не Стенвей,а чому не Ямаха) за мілліони гривень,на якому між конкурсами будуть грати наші квіти-наші діти і ,як зазвичай,усі разом і хто голосніше, Добра перспектива для единого у Луцьку рояля за 5 мілліонів гривень. До речі,за рояль за 200 000 $ на поважному конкурсі не сяде жоден з поважних конкурсантів,а відповідних роялів повинно бути хоча б з 4 -для можливості вибору конкурсантом в залежності від характеру та настрою виконуваного ним твору та стилю виконнання відповідноі конкурсвоі програми. Але ж хоч якось треба розвивати культурний простір , бо з такими тугими на мистецтво обласними та міськими керівниками хіба хор-ланку впровадити можна,та й то за гроші бабців.
Сенс Показати IP 22 Липня 2016 23:57
Рояль буде придбаний у музичному магазині "Артист". Пану директору конче потрібен новий контракт, конче(судячи зі спонтанної турботи про персонал)...Поліське літо, панове!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus