USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Залишаться тільки мікроби: вчені спрогнозували катастрофу для життя на Землі

2 Березня 2021 19:10
Через мільярд років атмосфера Землі буде містити дуже мало кисню, що зробить її непридатною для життя організмів, які потребують O2.

Наземне життя перестане існувати, як і життя у воді. Озоновий шар, що складається з кисню, виснажиться, і Земля страждатиме від високих рівнів ультрафіолетового світла і тепла від палючого сонця, пише Українська правда.Життя.

До таких висновків дійшли вчені Казумі Озакі з Університету Тохо в Японії та Крістофер Рейнхард з Технологічного інституту Джорджії в США, коли змоделювали, як зміняться атмосферні умови на Землі.

«Кисню буде приблизно в мільйон разів менше, ніж сьогодні», – каже Рейнхард.

Дослідники говорять, що в атмосфері Землі високий рівень кисню буде ще протягом наступного мільярда років, перш ніж його кількість різно знизиться. Сьогодні кисень становить близько 21% атмосфери Землі. Вона ідеально підходить для великих і складних організмів, таких як люди, яким для виживання потрібен цей газ.

На початку історії Землі рівень кисню був набагато нижчим – і, ймовірно, знову стане таким у далекому майбутньому.

Одна з основних причин зменшення кількості О2 полягає в тому, що через старіння Сонце стає гарячішим і виділяє більше енергії. Це призведе до зменшення кількості вуглекислого газу в атмосфері, оскільки СО2 поглинає тепло, а потім розпадається.

Вчені підрахували, що через мільярд років рівень вуглекислого газу стане настільки низьким, що фотосинтезуючі організми, зокрема, рослини, не зможуть вижити і виробляти кисень. Масове вимирання цих фотосинтезуючих організмів стане основною причиною величезного скорочення кількості кисню.

Як тільки зміни в атмосфері Землі почнуть відбуватися, вони почнуть швидко прогресувати: розрахунки показують, що атмосфера може втратити газ протягом всього лише 10 000 років.

«Після цього на Землі житимуть тільки мікроби», – вважає Рейнхард.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучна Показати IP 2 Березня 2021 22:17
Мій прогноз: людство буде жити на Марсі, забудуть взагалі що жили на Землі. Далі появиться новий бог...
666 до Лучна Показати IP 3 Березня 2021 06:42
Оно и на Земле ужиться не может, а вы о Марсе...Хотя, на Марсе сможет исполнится мечта некоторых - там люди платили бы за воздух))))
Анонім Показати IP 2 Березня 2021 22:28
З такими пенсіями і зарплатами все відбудеться набагато скоріше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus