USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Замість колишніх ФАПів – соціальне житло: Городищенській громаді передали сім будівель

16 Березня 2021 07:00
Городищенська громада отримала сім приміщень ФАПів для облаштування житла. Таку ініціативу запропонували в Луцькій районній раді.

Наразі ці будівлі стоять порожніми, утім перші мешканці можуть заселитися вже незабаром, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Територіальна громада може використовувати їх як житло для освітян, медиків, які є немісцевими, але працюють на території громади, щоб ці люди лишилися й надалі працювати тут, – каже голова Луцької районної ради Олександр Омельчук. – Це пілотний проєкт, який може стати прикладом для всієї країни».

Він також додав: якщо ці приміщення не передати сьогодні, то завтра їх можуть розграбувати та знищити.

Проєкт «Соціальне житло» перш за все створено для лікарів, поліцейських, вчителів, рятувальників, які працюватимуть у громаді.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад переконаний: такий досвід стане цікавим для всіх 54 громад, які створено на території Волині.

«Є багато об’єктів не тільки в Луцькому районі, а й на території цілої області, які можуть послужити як житло для працівників різних громад, – підкреслив голова облради. – Волинська обласна рада уже підтвердила те, що готова йти назустріч територіальним громадам. Так, за зверненням Іваничівської громади ми передали приміщення обласної комунальної власності для переоблаштування його під навчальний заклад».
Подібний соціальний проєкт в області започаткував депутат обласної ради Анатолій Никонюк для працівників місцевого сільськогосподарського підприємства. Чоловік облаштував житло в приміщенні колишньої колгоспної їдальні, яке не використовували.

Читати ще: У Луцькому районі в колишніх ФАПах облаштують житло для освітян, медиків та дітей-сиріт

«Цей приклад надихнув не тільки керівництво Луцької районної ради, а й мене як народного депутата працювати над втіленням ідеї соціального житла. Я переконаний, що Городищенська громада за підтримки обласної ради зможе втілити цей проєкт та стане прикладом того, як майно громади може працювати для місцевих мешканців», – зазначив народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Голова Городищенської громади Світлана Соколюк каже: таке рішення частково розв’яже проблему виїзду кваліфікованих спеціалістів за кордон. До того ж, приміщення у доволі хорошому стані, тому облаштувати там житло буде легко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus