USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замість тюльпанів – зброя: як в Україні проходить Міжнародний день боротьби за права жінок

8 Березня 2022 18:27
8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Інформаційне агентство Волинські Новини з цієї нагоди зібрало для своїх читачів сьогоднішні щирі слова та патріотичні листівки, присвячені українським жінкам.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив, що нині українські захисниці разом з чоловіками оберігають нашу Батьківщину.

«Неважливо, чи святкуєте ви 8 Березня, чи День матері, чи День захисника та захисниці – зі святом весни!

Неважливо, що сьогодні замість тюльпанів – зброя, а замість привітань – побажання «бережіть себе». Зі святом весни!

Сьогодні наші дорогі українські захисниці разом з чоловіками оберігають нашу Україну.

У кожного свій фронт. Одні стоять на передовій, інші – блокують окупантські сайти і телеканали.

Хтось пече смачний хліб та пиріжки для військових. Хтось будує барикади та плете маскувальні сітки.

А дехто перебуває 24/7 на іншому, не менш важливому фронті – турбується про дітей – майбутнє покоління нашої незламної нації.

Дякую українським жінкам за безмежну любов до України і за клопітку працю задля нашої перемоги!

Хочеться побажати всім вам мирного неба. Ми вистоїмо в цій війні!» – наголосив Руслан Стефанчук.
Радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович звернувся до жінок зі словами: «Якби не ви, то не було б такого шаленого спротиву».

«Ви для нас і символ, ви для нас і зміст того, заради чого ми все це робимо. Воюємо, протистоїмо, працюємо, творимо, перемагаємо. Якби не ви, то не було б такого шаленого спротиву. Ми розуміємо, що ми захищаємо, кого ми захищаємо і заради чого ми все це робимо.

Але ж багато і вас стоїть просто зараз в строю зі зброєю в руках або допомагає в тилу, або просто тримає наших дітей, старих, захищає їх і підтримує… Дякуємо, що ви в нас є», зазначив він.
Віцеспікерка Олена Кондратюк зауважила, що сильні українські жінки наближають нашу перемогу. Заступниця Голови Верховної Ради України привітала українських жінок та дівчат з Міжнародним жіночим днем – Днем боротьби за права жінок.

Олена Кондратюк подякувала всім жінкам і дівчатам, які допомагають Україні вистояти: «Дякую всім жінкам і дівчатам, які захищають, лікують, піклуються, возять гуманітарну допомогу, фасують на складах, підтримують, пишуть і розповідають правду, готують, а також виснажливо оберігають дітей і старших людей».

За її словами, зараз важкі часи, що потребують складних рішень, але в Україні сильні жінки і своїм щоденним особистим внеском вони наближають нашу перемогу над окупантами.
У Службі безпеки України акцентували: немає більше «Міжнародного жіночого дня», є День вдячності, поваги і шани жінкам.

«Ще два тижні тому ми складали плани, як провести чотири вихідні на березневі свята та що подарувати коханим. Так було ДО війни. А ТЕПЕР ми розуміємо, що найкращий подарунок – наша перемога, яка принесе мир Україні. І в цій перемозі внесок жінок буде визначальним!

Дякуємо, що захищаєте Україну пліч-о-пліч з чоловіками, рятуєте, займаєтесь волонтерством, допомагаєте.

А квіти ми вам обов’язково подаруємо – трохи пізніше. Коли виростуть соняшники з того насіння, яке наша українська земля приймає разом з окупантами».
Своєю чергою, в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України підкреслили, що українки – унікальні жінки, які можуть порадити окупанту «покласти насіння у кишеню», зробити коктейль Молотова і пригостити ним ворожий танк, влучно пристрілити орка, що втікає, зупинити критичну кровотечу та навіть приготувати борщ у польових умовах – і все це в умовах війни.

«Це і є секретна зброя українців: наші героїні, наші жінки, наші чарівні амазонки.

Просто зараз, триває тринадцятий день війни, і ми всі уявляли його відзначення по-іншому, але до нас вдерся ворог, який вже потроху збирає речі і йде у напрямок російського корабля. У таких умовах воюємо, святкуємо і перемагаємо».
Окрім того, стрічки соціальних мереж сьогодні рясніють патріотичними мемами, які прославляють велич українських жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus