USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Замість закритої школи на Волині буде дитсадок

12 Липня 2016 17:58
На батьківських зборах у селі Свійчев Володимир-Волинського району обговорювали питання про припинення функціонування початкової школи та створення на базі її приміщення дошкільного навчального закладу.

Збори провів сільський голова Іван Юрик, - пише БУГ.

Нагадаємо, що на сесії Володимир-Волинської районної ради 1-го липня було прийняте рішення про припинення роботи трьох шкіл району серед яких і Свійчівська.

Після проведення оптимізації навчального закладу на зекономлені кошти планують придбати новий шкільний автобус, котрий повинен буде підвозити дітей до школи в Галинівці. Приміщення початкої школи перекваліфікують під дошкільний навчальний заклад, щоправда неповного дня (до 13-ї години).

Наразі для батьків гостро постало питання обладнання санвузлів, адже згідно розпорядження губернатора Волинської області всі ДНЗ і школи були приведені до вимог. Для цього, на сесії депутатів районної ради повинні бути виділені кошти, а як уточнив Іван Юрик, це близько 90-та тисяч гривень.

Присутні батьки одзначно почали заявляти, що до 1-го вересня такі роботи не встигнуть провести.

“Ви відкриєте садочок у вересні? Наші діти звикли до “спартанських умов” та й не в кожного в селі є такі умови. Коли ж кошти виділять, тоді і роботи будуть проведені.” – зазначила одна із присутніх жінок.

Додамо, що до призупинення роботи школи у Свійчеві не було садочка, дітей доправляли у Галинівку. Вже з вересня школярі будуть їздити на навчання у Галинівку, а батьки дітей, які ходять в садок – приводитимуть у Свійчівський садок.

Зараз батьків хвилює питання транспортування дітей до школи, переобладнання приміщень та очікування, коли райрада вділить кошти.

Одна із жінок зазначила, що батькам потрібно об’єднуватись та шукати інвесторів для того, щоб не чекати на владу, а вже працювати для своїх дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кореш Показати IP 12 Липня 2016 20:44
Запитайте в Юрика,де гроші за здану землю кругом Свійчіва крутелику Юнаку і за здані в оренду три ставки?На Галинівському ставку вже теплиці побудовані і скоро буде турбаза,а Юрик скиглить,що грошей нема.Потрусити Юрика,бо за ним вже давно Маневичі скучають.
Оксана Показати IP 13 Липня 2016 11:00
Яка гарна школа і не відсохнуть руки в тих депутатів, що проголосували за її закриття. Ганьба. Хто так економить: на автобус гроші треба, на бензин треба, на запчастини треба, на зарплату водію теж і ще й на утримання дитсадка теж гроші потрібні. Василець і Бігун - дві к*рки, які навіть елементарно порахувати не можуть. А ще бухгалтер. Скажіть люди хай вам школу відкриють і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus