USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замкнутість та прояви агресії: луцьким вчителям розповіли, як розпізнати домашнє насилля. Фото

3 Березня 2023 19:25
В обласному центрі Волині вчителі шкіл Луцької громади взяли участь у проєкті «Простір без насильства». Патрульні поліцейські разом із психологами провели викладачам і соціальним педагогам спеціальний тренінг. Їм розповіли про виявлення та протидію домашньому насильству, а також про причини виникнення такого явища в сім’ї.

Організаторами заходи стали управління соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, патрульна поліція Волині та мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та протидії домашнього насильства. Приміщення для проведення надав кар’єрний хаб «ВОНА».
Тренінг для вчителів проводили начальниця відділу зв’язків із громадськістю патрульної поліції Волині Ольга Шмігель та психологиня Надія Бруяка. За словами лекторів, більшість людей не реагують на проблему домашнього насилля, помилково думаючи, що їх це не стосується. Як зазначили на тренінгу, є чимало таких, що не викликають поліцію та не звертаються за допомогою, адже не хочуть розголосу.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Надія Бруяка розповіла, як звичайній людині розпізнати ймовірні прояви домашнього насильства над дітьми.

За її словами, про це свідчить раптова замкнутість дитини, прояви агресії або певна різка зміна в поведінці, що раніше була не властивою їй. Також особа не активно йде на контакт з оточуючими, їй важко говорити про власні емоції. Ще один помітний фактор – дитина не може описати свій стан та відчуття, додає психологиня.
Представниця патрульної поліції Ольга Шмігель відзначила, що проєктів із протидії домашньому насильству в країні та області та проводять чимало. Однак тренінгів, спрямованих для вчителів шкіл, на Волині ще не було.

«Діти – це наше майбутнє, а вчителі – ті люди, що найближче працюють із ними. Важливо, аби вони були обізнані в темі такого явища, як домашнє насильство. Цим проєктом ми намагаємося донести, що в законодавстві передбачена відповідальність за ці дії. Таке не потрібно замовчувати й у разі потреби слід звертатися до поліції чи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги», – зауважила лекторка.
Вчителі розповідають, що їм сподобалась ця ініціатива. Вони із зацікавленням прослухали тренінг, проте висловили сподівання, аби отримані знання застосовувалися якомога рідше.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus