USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Запасів пшениці на Землі залишилося всього на 10 тижнів, – експерт при ООН

26 Травня 2022 00:23
У світі залишилося запасів пшениці на складах близько на 10 тижнів через війну в Україні і через те, що Індія останніми тижнями заборонила експорт пшениці.

Про це заявила експерт з питань продовольчої безпеки, генеральний директор, генеральний директор сільськогосподарської аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер під час засідання Ради Безпеки ООН, передає УНІАН.

«Я хочу почати з того, що прямо скажу, що російсько-українська війна не стала причиною кризи продовольчої безпеки. Це просто підкинуло хмизу у вогонь, який давно тлів. Криза, яку ми виявили задовго до пандемії COVID-19, засвідчила крихкість наших ланцюжків поставок», – сказала Менкер.

Вона додала, що навіть якщо війна закінчиться завтра, наша проблема продовольчої безпеки не зникне найближчим часом без узгоджених дій.

400 мільйонів людей у всьому світі опинилися у зоні продовольчих ризиків.

«Сьогоднішні умови гірші, ніж у 2007 і 2008 роках. Важливо відзначити, що наразі спостерігається найнижчий рівень запасів зерна, який коли-небудь бачив світ, в той час як доступ до добрив сильно обмежений, а посуха в регіонах, де вирощують пшеницю, є найбільш екстремальною за останні 20 років. Аналогічні проблеми з запасами також стосуються кукурудзи та інших зернових», – зазначила Менкер.

Минулого тижня держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію в блокуванні експорту пшениці з України, що Росія категорично заперечувала. Блінкен стверджував, що Москва використовує пшеницю як зброю війни.

За даними CNN, США і Європа працюють над планами з вивезення зерна з України. Канада теж готова допомогти у цьому процесі.

Нещодавно Україна приєдналася до підписання дорожньої карти з продовольчої безпеки та налагодила два сухопутних маршрути для транспортування продукції.

Як ми писали, російські окупанти заблокували в українських портах 90 млн тонн зернових, що в майбутньому загрожує світу продовольчою кризою. З чотирьох тимчасово окупованих українських областей росіяни вивезли приблизно 400 тисяч тонн зернових – третину всіх запасів в регіонах. Судячи з нових супутникових фотографій кримського порту Севастополь, розкрадання українського зерна Росією триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дєд Показати IP 26 Травня 2022 01:24
З неї такий експерт як з ..івна куля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus