USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Запчастини для ноутбуків: найпопулярніші елементи та як їх вибрати*

15 Червня 2023 14:29
Самостійний пошук запчастин для ноутбука може бути більш вигідним, аніж замовлення через сервісний центр чи покупка нового пристрою. Проте перед здійсненням вибором варто обов'язково провести діагностику для визначення поломки.

Діагностика пристрою

Для визначення, які запчастини потребує ноутбук, необхідно спочатку з'ясувати причину поломки. Це можна зробити, розібравши пристрій і проведення діагностики, але краще довірити цей процес досвідченому майстру або звернутися до сервісного центру.

Найбільш популярними елементами ноутбука для заміни є:

- акумулятори;

- динаміки;

- екрани;

- тачпади;

- клавіатури;

- матриці.

Купити необхідні деталі можна без проблем, зрозумівши які саме вам потрібні. Наприклад, магазин запчастин ноутбуків пропонує вигідні ціни та широкий асортимент продукції.
Поломка екрана

Однією з найпоширеніших проблем ноутбука є розбитий екран. Це може статися внаслідок падіння з висоти, сильного удару або навіть захлопування кришки. Для визначення потрібної матриці ноутбука потрібно розібрати верхню частину пристрою. Як вже згадувалося раніше, краще довірити цей процес досвідченому майстру, щоб уникнути подальших пошкоджень.

Для заміни розбитого екрана потрібно просто підібрати компоненти з аналогічними характеристиками. Найкраще купувати матрицю від того ж виробника, що й ноутбук.

Несправності аккумулятора

Існує декілька ознак, які можуть свідчити про поломку акумулятора ноутбука:

- ноутбук не працює без підключення до джерела живлення;

- батарея швидко розряджається;

- зменшення часу роботи пристрою від батареї;

- повідомлення про необхідність заміни аккумулятора.

Якщо ви помітили такі ознаки, то, ймовірно, вам потрібен новий аккумулятор. Існують два способи вибору: перевірити маркування на самій батареї або підібрати деталь за моделлю ноутбука.

Щодо ємності, важливо обрати батарею з такою, яка не менша, ніж у наявному аккумуляторі.
Поломка кулера

Кулер є необхідним компонентом для правильної та якісної роботи будь-якого комп'ютера. Він охолоджує процесор, відеокарти та інші важливі компоненти системи. Кулер фахівці рекомендують вибирати оригінальний від виробника ноутбука.

Несправність клавіатури

Клавіатуру можна вибирати за маркуванням, яке зазвичай знаходиться на зворотному боці периферійного пристрою. Однак, щоб переглянути цей код, може знадобитися розбирання ноутбука, тому для початку краще шукати потрібну запчастину за назвою моделі пристрою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus