USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Запустили першу нитку водопроводу, побудовану після підриву Каховської ГЕС

21 Серпня 2023 20:10
21 серпня була запущена перша нитка магістрального водопроводу на ділянці «Інгулець-Кряжево», яка забезпечить водою чверть населення Кривого Рогу.

Як повідомила пресслужба Міністерства відновлення, нитку водопроводу почали будувати на третій день після російського теракту на Каховській ГЕС. Загалом ланка «Інгулець-Кряжево» складається з чотирьох ниток. Запуск інших трьох має відбутися на початку осені.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття, – Кулеба

Для запуску першої ланки вода з річки Інгулець подається насосною станцією в підземний трубопровід. Далі вода по відкритому каналу потрапляє в Південне водосховище і подається жителям Кривого Рогу. Цей процес триватиме до 10 днів.
Загалом проект магістрального водопроводу складається з трьох ділянок загальною протяжністю майже 150 км. Попереду – запуск ще двох ділянок «Марганець – Нікополь – Покров» (довжина 40,9 км) та «Запоріжжя – Томаківка – Марганець» (76,7 км).

У ніч з 5 на 6 червня війська РФ підірвали дамбу Каховської гідроелектростанції. Близько сотні населених пунктів опинилися під водою.

Прямі збитки оцінюються мінімум у 2 млрд доларів. Орієнтована сума завданих довкіллю збитків від підриву дамби Каховської ГЕС становлять близько 146 млрд гривень. Повідомлялося, що гідроелектростанцію неможливо відновити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus