USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ситника запитали, коли НАБУ повертатиме до держбюджету більше грошей, ніж витрачатиме

10 Лютого 2022 22:37
Під час сьогоднішньої пресконференції голів НАБУ Артема Ситника та САП Максима Грищука журналісти поцікавилися, коли антикорупціонери почнуть повертати до держбюджету більше, ніж бюджет витрачає на їх утримання, повідомляє УНН.

У відповідь голова НАБУ Ситник відповів, що жоден антикорупційний орган не є «самоокупним».

«Жоден антикорупційний орган не повертав більше, ніж на нього йшло фінансування», – сказав Ситник.

За його даними, у другому півріччі 2021 року антикорупціонери повернули до держбюджету 840 млн, що на думку Ситника, можна порівняти з бюджетом НАБУ в 1 млрд грн. Однак, він не уточнив, що для повернення коштів до бюджету необхідна робота відразу декількох відомств: САП і в деяких випадках ВАКС, а не тільки НАБУ. А сумарний бюджет НАБУ, САП і ВАКС це вже більше 1 млрд грн.

Варто відзначити, що зарплати прокурорів САП вельми завидні, раз глава відомства Максим Грищук дозволив собі в цьому році купити відразу 700 облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 708 тисяч гривень.

«Епоха бідності» закінчилася, схоже, і для НАБУ. Старший детектив головного підрозділу детективів НАБУ Ярослав Воронижський днями повідомив, що купив квартиру у столиці за 2,5 млн грн.

Його колега, детектив НАБУ Володимир Уразовський нещодавно придбав новий кросовер Citroen C5 Aircross вартістю майже 1 млн гривень.

Старший детектив Національного антикорупційного бюро Руслан Сафроняк купив земельну ділянку в столиці вартістю майже 1 млн гривень.

Заступник директора НАБУ Анатолій Новак отримав у січні 1 млн 227 тис. грн заробітної плати.

При цьому, всі покупки детективів залишаються поза увагою НАЗК, останні за два роки не перевірили жодну декларацію антикорупціонерів з НАБУ.

Зауважимо, минулого року Україна погіршила свої позиції в Індексі сприйняття корупції-2021, опинившись поруч з африканськими країнами. Зате лідерами рейтингу стали Данія, Фінляндія і Нова Зеландія, які краще впоралися з корупцією. Цікаво, що жодна з цих країн не має спеціальних антикорупційних органів на кшталт НАБУ, САП і ВАКС – всі корупційні злочини регулює там загальне кримінальне законодавство. Деталі за посиланням тут.

Директор НАБУ Артем Ситник перебуває на посаді сім років, незважаючи на офіційний статус корупціонера.

За час його каденції бюджет бюро виріс з 857 млн грн до 1 млрд 327 млн грн, детективи обзавелися автопарком на суму майже 4 млн доларів, проте довіра до них впала з 35% до 16%. Більше ніж НАБУ українці стали довіряти всім іншим правоохоронним органам, зокрема прокуратурі, поліції та СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучинка Т Показати IP 11 Лютого 2022 01:49
Тоді виникає питання, а для чого вони нам потрібні? Якщо не виконують свої головні функції.
Народна прокуратура Показати IP 11 Лютого 2022 11:18
Запитайте Серьожу Лещенка, Віталіка Шабуніа та інших подібних їм міньойонів з різних грантоїдних фейкових "центрів протидії корупції". Вони б , якби були чесними людьми, розповіли б яка це прибуткова справа - "боротьба" з корупцією. Треба лише постійно верещати на телеканалах, що Україна - найкорумпованіша в світі країна; що нам потрібні якісь фантастичні спеціальні органи, котрі не контролюються ніким, крім американців; що ці органи щось там роблять, але їх не можна про це запитати, бо це ж все намагання їх знищити. І тоді грошики довірливих західних партнерів тектимуть рікою
Клава Показати IP 12 Лютого 2022 06:07
ялові борці з корупцією вже повернули гроші Януковича ? (нагадаю, що він зі зграєю залишили в казні після втечі лише 130 тис. грн.) ?..
18 Показати IP 12 Лютого 2022 11:48
Відповідь Ситника- ніколи. Він сам хабарник, його історія роботи в прокуратурі яскравий приклад, хто він насправді, просто про це не говорять. В набу він чого поперся,з корупцією боротися? Ні- гроші заробляти.Корупціонери боряться з корупціонерами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus