USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Засновник Alibaba Джек Ма зник після критики фінансової системи Китаю, – ЗМІ

4 Січня 2021 19:51
Мільярдер та засновник однієї із найбільших компаній КНР Alibaba Group 56-річний Джек Ма зник та перестав з’являтися онлайн.

Експерти та журналісти помітили, що з суспільного життя Китаю Джек Ма зник незадовго після того, як виступив із жорсткою критикою фінансової системи країни та пропозицією розпочати реформи, пишуть Факти.

Зокрема, він привселюдно заявив, що китайські банки працюють з менталітетом «ломбарду».

Останню публікацію у Twitter 56-річний мільярдер зробив ще 10 жовтня.

Зазначається, що восени на прохання уряду Китаю було проведено низку антимонопольних розслідувань щодо корпорації Alibaba Group та її дочірніх компаній.

Джек Ма був незмінним керівником шоу талантів серед бізнесменів-початківців Africa’s Business Heroes. Незадовго після початку розслідування його сторінка на сайті шоу була знищена, фінальний епізод зняли вже без участі Джека.

Джек Ма входить до першої двадцятки найбагатших людей світу за версією Forbes.

Його статки оцінюють у $38,8 млрд. У 2020 році Ма вдалося збагатитися на $1,5 млрд.

Кар’єра Джека Ма розпочалася з викладання англійської мови. Зараз він володіє однією із найпотужніших у Китаї та світі корпорацій у сфері електронної комерції.

У 2019 році мільярдер відвідав Україну. У Харкові він виступив перед студентами Харківського національного університету імені Каразіна, а також на Київському міжнародному економічному форумі.

Також відомо, що Джек Ма одружений понад 30 років зі своєю колишньою однокурсницею Чжан Ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus