USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Заступник Генпрокурора провів у Луцьку оперативну нараду з очільниками обласних прокуратур західних регіонів

26 Жовтня 2023 19:13
Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца у Луцьку провів оперативну нараду з керівництвом обласних прокуратур західних регіонів. Обговорили проблемні питання діяльності органів #прокуратури в умовах воєнного стану.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Ігор Мустеца наголосив на вкрай актуальній проблематиці для прикордонних регіонів – необхідності виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які сприяють незаконному переміщенню військовозобов’язаних через державний кордон.

Також приділили особливу увагу питанням забезпечення належної фіксації та розслідування воєнних злочинів, протидії злочинам проти основ національної безпеки, а також злочинам, пов’язаним із привласненням та реалізацією гуманітарної допомоги.

Він закликав керівників обласних прокуратур зосередити зусилля усіх органів правопорядку до жорсткої протидії корупції, організованій злочинності, припинення функціонування злочинних схем, а також забезпечити невідворотність покарання винних осіб.

«В умовах війни, коли десятки, якщо не сотні тисяч людей, втрачають своє звичне життя, роботу, домівки, рідних, у суспільстві підвищується запит на справедливість», – констатував заступник Генпрокурора.

Зупинився Ігор Мустеца і на ефективності та доцільності витрачання бюджетних коштів. Підкреслив, що під час війни, коли Україні допомагає весь світ, витрачати кошти на щось, що не сприяє наближенню Перемоги, – неприпустимо.

Також акцентовано на захисті інтересів дітей органами прокуратури, особливо забезпеченні прав і гарантій внутрішньо переміщених дітей.

Участь у нараді взяли керівники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької обласних прокуратур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 26 Жовтня 2023 20:00
От де вони такі беруться, от зразу видно інтелектіщє))
Дата Туташкія Показати IP 27 Жовтня 2023 18:06
Вважай що беруть під особистий контроль все про що трандить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus