USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заступник Генпрокурора стверджує, що на Шацьких озерах є самовільне будівництво. ФОТО

10 Липня 2009 21:10
У селі Світязь Шацького району є низка самовільно збудованих споруд. Про це 9 липня під час свого виступу у рамках робочої поїздки Президента України Віктора Ющенка на Волинь розповіла присутнім заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пані Корнякової, наразі є зафіксовано низку фактів, що стосуються незаконного будівництва у Шацькому районі. «Зупинилося будівництво… Що ж зараз відбувається? Знову це будівництво розпочалося. Шановні керівники, хочу сказати, що ми на цьому не зупинимося і знову звернемося до Президента й будемо ставити питання, і кадрове в тому числі. Припиняйте це будівництво. Банки почали будуватися на Шацьких озерах», – виступала заступник Генпрокурора України. Опісля цих слів пані Корнякової у залі почувся гул, на що навіть вона сама звернула увагу.
 
Конкретніше у коментарі «Волинським Новинам» Тетяна Корнякова уточнила про порушення, які, за її словами, зафіксовано. І навіть надала свої записи.
 
«Під час засідання оргкомітету тут 2004-го року ми багато зробили для того, аби припинити самовільне будівництво, вжили дуже багато заходів, аби припинити цю вакханалію. Були притягнуті до відповідальності посадові особи. Але наразі знову є порушення, і я хочу на них наголосити», – сказала вона.
 
Наразі ж «у селі Світязь ведеться самовільне будівництво кафе-бару «Альф-2», готельного комплексу в урочищі «Гряда» – капітальної споруди підприємств ТОВ «Ковельський ЖБД», ТОВ «Укр-Фуд», нічний розважальний клуб «Одісей», база відпочинку «Русалка» та інші. До відповідальності прокуратурою вже притягнуті керівники цих підприємств, застосовані фінансові санкції, але зараз прокуратура заявить позови про знесення цих самовільно збудованих споруд. Шацькою РДА були надані в оренду земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства та сінокосіння мешканцям району загальною площею 104,7 гектара згідно відповідних розпоряджень без розроблення відповідних документів. Знаєте, як вони роблять? Спочатку беруть під сінокосіння, наче б то як для добрих діл, беруть у людей документи, дають їм по 10 доларів, а далі будуються кафе і бари під видом цього сінокосіння», – висловилася заступник Генпрокурора.
 
Треба зазначити, що у нинішнього голови Шацької РДА Леоніда Кислюка слова Тетяни Корнякової викликали обурення. Однак того ж дня почути його позицію репортеру «ВН» не вдалося.
 
Проте у розпорядженні нашого видання є звіт за півроку 2009-го прокуратури Волині, у якому теж оприлюднено згадувані пані Корняковою факти. У цьому документі є навіть прізвища підприємців, які допустили порушення закону і притягнуті до адмінвідповідальності. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Липня 2009 09:07
самі прокурори і займаються цим незаконним будівництвом
Анонім Показати IP 11 Липня 2009 16:29
Цілком згідний. Те саме в Старій Вижві на Пісочному
Марта Показати IP 13 Липня 2009 08:59
Кожного літа одне й те саме: прокуратура виявляє на Світязі незаконні забудови. Вони що, виростають за ніч, як гриби? Усі волинські прокурори: Баганець, Франтовський, тепер Гіль "активно" борються з самовільними забудовами... узаконюючи їх через суд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus