USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заступники голів Волинської облради й ОДА «без бою» залишили посади

14 Травня 2009 12:49
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева і заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Святослав Кравчук відтепер не співголови організаційного комітету з підготовки та відзначення у області 20-ї річниці створення Народного Руху України. Відповідне рішення прийняли члени оргкомітету під час свого засідання 13 травня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На початку засідання оргкомітету його співголова Борис Загрева зачитав список людей, що увійшли до складу комітету. Одразу після цього заявив про свій вихід зі складу оргкомітету Ігор Семенюк. Своє рішення він мотивував особистими причинами, що стосуються іншого члена оргкомітету. Проте пан Семенюк готовий і надалі співпрацювати щодо відзначення 20-річного ювілею НРУ за перебудову.
 
Начальник головного управління внутрішньої політики ОДА Юрій Вербич запрезентував проект плану заходів з підготовки та відзначення на Волині 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову. Перелік заходів на думку пана Вербича – оптимальний, проте посадовець закликав членів оргкомітету вносити власні пропозиції.
 
За словами пана Вербича, відзначення буде проходити згідно з трьома основними напрямками: тематичні заходи у бібліотеках, архівах, навчальних закладах області, всебічне сприяння політичним партіям і громадським організаціям у проведенні заходів із відзначення ювілею НРУ за перебудову та всебічне висвітлення тематичних заходів у засобах масової інформації.
 
Юрій Вербич розповів, що планується організувати урочисту академію і наукову конференцію, а також встановити меморіальну дошку на приміщенні, де відбулася установча конференція Волинської крайової організації Народного руху України за перебудову.
 
Голова Волинської крайової організації НРУ Володимир Банада поцікавився, чи погоджений персональний склад волинського оргкомітету всеукраїнським комітетом. За інформацією пана Банади, такого погодження немає: «Ми пропонували очолити комітет Михайлу Тиському (першому голові Руху на Волині). Мені дивно, що його немає».
 
Юрій Вербич зазначив, що вказівок із Києва щодо складу організаційного комітету не було. Проте, як і в нього, так і в Бориса Загреви заперечень, щоб пан Тиський очолив комітет, немає. А тому члени оргкомітету підтримали кандидатуру Михайла Тиського на посаду голови організаційного комітету замість співголів пана Кравчука та пана Загреви.
 
Довідково:
 
28 квітня 2009 року Голова Волинської крайової організації Народного Руху України Володимир Банада під час засідання політичної ради при голові Волинської ОДА порушив питання відзначення 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову. За словами рухівця, про це є як указ, так і розпорядження Президента України. Пан Банада розповів, що організація, яку він очолює, подала свої пропозиції у головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА. Проте Володимир Банада нарікав , що ще не створено навіть крайового комітету з відзначення ювілею НРУ за перебудову.
 
Начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА Юрій Вербич зазначив, що роботу з підготовки відзначення річниці створення Руху буде активізовано після появи відповідної постанови Кабміну і ведеться підготовча робота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Травня 2009 11:38
Облраде заняться больше, ну, нечем! Вокруг нищета, а они грошии время на дебильный рух тратят. Вот сволочи!
Анонім Показати IP 16 Травня 2009 18:55
Святослав Кравчук піде в мери!!!![вирізано - цензура] так довго при владі паразитує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus