USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Засудили причетного до смерті людини біля автостоянки у Ковелі

29 Вересня 2016 12:16
Ковельський міськрайонний суд оголосив вирок у кримінальному провадженні за фактом вбивства через необережність, яке трапилось у Ковелі на Привокзальній площі 29 грудня 2015 року близько першої години ночі.

На лаві підсудних опинився мешканець Старовижівського району, який працював на посаді експедитора у приватного підприємця і до цього не був судимий.

Про це повідомляє kowel.com.ua.

В судовому засіданні він визнав свою вину повністю, з приводу обставин справи показав, що 27 грудня 2015 року разом зі своєю сестрою власним автомобілем приїхав у Ковель. Машину залишив на паркувальному майданчику на Привокзальній площі, а сам із сестрою та її дітьми потягом поїхав у Київ. Коли залишав автомобіль на парковці, то біля шлагбаума був чоловік, який запитав, коли той буде забирати автомобіль, на що відповів: 29 грудня приблизно о 00 годин 15 хвилин, так як саме в цей час прибуває на станцію Ковель потяг з Києва.

Паркувальник дав талон і сказав заплатити 18 гривень. З Києва він так і повернувся, відразу пішов забрати свій автомобіль, щоб їхати додому. Сівши в машину, під’їхав до приміщення паркувальників, показав талон чоловікові, який стояв біля шлагбаума. Останній сказав заплатити ще 18 гривень, на це відповів, що вже заплатив суму, яку вказав йому паркувальник 27 грудня, а тому не буде платити ще.

Водій залишився сидіти в салоні автомобіля. До нього підійшла жінка, яка в категоричній формі сказала, що той нікуди не поїде з парковки, поки не заплатить гроші. Молодик тоді попросив, щоб вона зв’язалась з працівником, який працював, коли залишав автомобіль на парковці, але жінка відповіла, що нікому телефонувати не буде і продовжувала наполягати на сплаті 18 гривень.

Чоловік вийшов з автомобіля, оцінивши, що відстань від кінця шлагбаума до бордюри достатня для проїзду автомобіля, став їхати повз шлагбаум. Жінка стояла попереду біля капоту і перешкоджала руху. Після того як машина проїхала повз шлагбаум, вона підійшла і через відчинене вікно почала наносити водію ляпаси руками по обличчю, смикати за вуха, дряпати нігтями обличчя, пальцями намагалась влучити в очі. Той захищався, відштовхуючи її руки. Паркувальниця вела себе агресивно, але чи була вона в стані алкогольного сп’яніння обвинувачений стверджувати не може.

У конфлікт втрутився чоловік, який вийшов з будинку парковки і, підійшовши до дверцят, став наносити удари кулаком. Водій чув, що в цей час кричали діти: «Мама не треба!» Для того, щоб припинилось побиття, молодик натиснув на педаль газу і виїхав на тротуар біля супермаркету «Салют», вийшов з автомобіля.

Чоловік паркувальниці відразу накинувся на нього та намагався знову вдарити кулаком по обличчю, але той від ударів ухилився. Після цього чоловіки схопили один одного за одяг. Жінка підбігла до них і стала дряпати нігтями по обличчю водія та наносити ляпаси. Молодик відштовхнув її від себе. Паркувальниця впала на асфальт і більше не підходила. Під час шарпанини водій завдав прямий удар в обличчя чоловіку, внаслідок чого той впав на асфальт, отримавши відкриту черепно-мозкову травму із зламом кісток основи і склепіння черепа.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на місці бійки була малолітня донька потерпілого. «Татко, тільки не помирай!» – почала плакати маленька дівчинка.

До місця бійки підійшло декілька чоловік, але молодик сів в автомобіль і поїхав додому.

Потерпілого було доставлено в Ковельську центральну районну лікарню та о 9 годині 30 хвилин транспортовано для подальшого лікування у Волинську обласну клінічну лікарню, де від отриманих тілесних ушкоджень він помер вранці 31 грудня.

На суді потерпіла показала, що до та під час роботи алкогольних напоїв не вживала. В нічний час на роботі були її чоловік та двоє їхніх дітей. Всі вчотирьох знаходились в приміщені операторів і дивились комп’ютер. Через відчинене вікно автомобіля в них з водієм виник конфлікт з приводу несплати 18 гривень, обставини якого вона погано пам’ятає…

В судовому засіданні було допитано четверо свідків. Один з них, який працює таксистом, розповів, що причиною конфлікту став розмір плати за парковку. Все це супроводжувалось гучними криками та лайкою. При цьому малолітні діти стояли на дворі і просили матір заспокоїтись, але вона через відчинене вікно била водія.

Згідно з даними медиків, при поступленні чоловіка паркувальниці в Ковельську центральну районну лікарню у нього спостерігався запах алкоголю з рота. Згідно проведеного лабораторного обстеження від 30 грудня 2015 року, вміст алкоголю в його організмі становив 1,7%, що відповідає середній тяжкості алкогольного сп’яніння.

На час завершення судового розгляду обвинувачений повністю відшкодував потерпілій стороні матеріальну шкоду, понесену нею на лікування, похорони та жалобний обід.

Судом враховано, що він навчається в Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному інституті імені Тараса Шевченка, характеризується виключно позитивно, сумлінно ставиться до навчання, його знають, як добру, чуйну людину. Є також позитивні характеристики з місця роботи та із Старовижівської сільської ради.

В той же час судом при обранні покарання враховувалася і протиправна поведінка потерпілої сторони, яка під час конфліктної ситуації, маючи можливість уникнути конфлікту, повідомивши поліцію, першою почала бійку, заподіявши водію легкі тілесні ушкодження, що стверджується висновком судово-медичної експертизи.

Загиблий був годувальником сім’ї, без батька залишилось двоє малолітніх дітей, потерпіла не пробачила молодику його протиправні дії.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді обмеження волі строком на чотири роки, ухвалив стягнути з нього моральну шкоду в сумі 250 000,00 гривень та шкоду у зв’язку з втратою годувальника за період з 1 січня по 31 серпня 2016 року в сумі 27 136,48 гривень, стягувати на утримання неповнолітніх сина та доньки загиблого по 1 696,03 гривень щомісячно, починаючи з 1 вересня 2016 року і до досягнення вісімнадцяти років, а у випадку їх навчання – до закінчення навчання, але не більше, як до досягнення ним 23 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оригінал тут Показати IP 29 Вересня 2016 12:32
бідні люди. за 18 гривень стільки біди наробили, обом сімям.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2016 13:53
що за брєдовий вирок, с*ка-алкашка у всьому винна, і дітей своїх осиротила, ще й людині проблем зробила, ще й його засудили...
777 до Анонім Показати IP 29 Вересня 2016 16:09
Справа в тому що треба нашим полішукам навчитися стримувати свої нерви та емоції, ніхто, ніколи не давав права вбивати людину. Суд виніс рішення з малим терміном...
Incognito Показати IP 9 Квітня 2019 09:33
Ше й ній треба було добавити. Чому не захотіла дізнатись про оплату, проведену раніше??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus