USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Затвердили новий санітарний регламент для шкіл: що зміниться

8 Грудня 2020 14:40
В Україні затвердили новий санітарний регламент для закладів освіти, який визначає медичні вимоги безпеки. Ці вимоги необхідно враховувати при облаштуванні приміщень шкіл.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян у фейсбуці, пише 24 канал.

Що зміниться для шкіл

У навчальних приміщеннях початкової школи рекомендується облаштувати місце відпочинку учнів (ігровий осередок) з килимами для сидіння та гри, стільцями, кріслами або подушками з м’яким покриттям, що легко очищається.

Олени Фіданян запевняє, що така норма є правильною, адже у деяких країнах Європи діти припиняють спати в садочках у 4 роки.

"Для дітей такого віку організовують відпочинок у вільній формі. Хтось грається, а хтось спить. Та здебільшого сплять не на ліжках, а на спеціальних матрацах, на підлозі. Ми ж зберігали у школах спальні для дітей 6 років, які практично не використовувалися", – заявляє вона.

Початок навчального дня не повинен бути раніше 8:00 години, а початок занять у другу зміну – не пізніше 14:00 години (для учнів за вечірньою формою – не пізніше 16:00 години). Зокрема, навчання для учнів 1 – 4 класів, а також класів з інклюзивним навчанням, має бути організовано у першу зміну.

Навчальні меблі повинні бути без гострих кутів, сколів тощо. Пошкоджені та зношені меблі підлягають своєчасній заміні. Поверхня навчальних меблів має бути стійкою до мийних та дезінфекційних засобів.

У школах необхідно передбачити внутрішні санітарні вузли з підведенням до умивальників холодної та гарячої проточної води з облаштуванням диспенсерів та рідким милом та паперовими рушниками (або електрорушниками).

Санітарні вузли прибираються після кожної перерви і щоденно в кінці робочого дня з використанням дезінфекційних засобів.

У школах організовуються умови для забезпечення харчування учнів з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози.

З іншими нормами та вимогами детальніше можна ознайомитися у документі за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus