USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Завдяки Фонду Ігоря Палиці ВПУ отримують нове обладнання

6 Лютого 2018 21:15
Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури понад півстоліття здійснює навчання кваліфікованих робітників. Тут освіту здобувають студенти не лише з Волині, а й із сусідніх областей. Щороку ВПУ випускає понад 400 робітників та молодших спеціалістів із трьох напрямків: будівництва, деревообробки та мистецтва.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримує училище тривалий час. Студенти ВПУ неодноразово були стипендіатами Фонду. У рамках програми «Підтримка обдарованої молоді» вони змогли втілити свої ідеї у життя. Стипендіатка Фонду Ольга Філюк та команда, яку дівчина зуміла згуртувати навколо себе (одногрупники Давид Артемук, Вікторія Король), розмалювали палати Волинської обласної дитячої лікарні. Казкові герої ожили на стінах палат хірургічного, онкогематологічного відділень та в холі консультативної поліклініки. Також талановиті студентки розмалювали реабілітаційне відділення Маневицької центральної районної лікарні, повідомляє прес-служба Фонду.

Два роки тому Фонд придбав для навчального закладу деревообробні верстати. У кінці 2017 року адміністрація закладу знову звернулася у Фонд із проханням зміцнити навчальну базу для електрозварювальників.

"В умовах, коли технології змінюються дуже швидко, ми намагаємося в процесі навчання ознайомити учнів з різними типами обладнання. Студенти навчаються суто на сучасному обладнанні. Але його бракувало для того, щоб забезпечити робочі місця відповідно до стандартів. Це спонукало нас звернутися у Фонд. Ми попросили наше вітчизняне обладнання заводу «Патон». Це досить відомий бренд, який виготовляє якісний товар", – розповідає директор ВПУ Ростислав Собуцький.

"Фонд придбав зварювальний інвертор, напівавтомат, плазморіз. Ми вже встигли випробувати це обладнання в роботі. Усе працює чудово", - стверджує директор.

Навчання у студентів відбувається вже з використанням нового обладнання. Молодий майстер Іван Войтович каже: воно якісне та багатофункціональне. Іван закінчив училище будівництва та архітектури в 2017 році. Наразі працює у цьому ж закладі майстром виробничого навчання. Два місяці тому хлопець був одним з восьми волинян, які представляли область на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Іван виборов перше місце в компетенції «Зварювальні роботи». Зауважимо: з восьми волинян, які взяли участь в конкурсі, четверо – представники училища будівництва та архітектури. Вони всі повернулися додому з перемогами: три перші місця та одне друге.

"Усе залежить від людини. Якщо вона хоче досягти успіху в своїй професії, то усіх зусиль буде докладати для цього. Наша команда наполегливо готувалася до конкурсу. Нас підтримувало все училище, керівництво допомагало, тому й результати відповідні", – ділиться Іван.

Тим часом деревообробні верстати, що їх Фонд придбав у 2015 році, теж не припадають пилом. У столярів виробниче навчання проходить під пильним оком майстра з двадцятирічним досвідом В’ячеслава Романюка. Хлопці навчаються на третьому курсі, та столярну справу вивчають перший рік. Вони вже вміють працювати з ручним інструментом, зараз опановують механічну обробку деревини. Наявність верстатів дозволила залагодити «меблеві» питання для самого училища. З допомогою нового верстата студенти виготовляють меблі для потреб навчального закладу: реставрують учнівські столи, парти.

Перший заступник голови правління Фонду «Тільки разом» Лариса Тарасюк підкреслює, що Ігор Палиця приділяє особливу увагу молоді. Так, у Фонді сьомий рік діє програма «Підтримка обдарованої молоді», в полі зору якої – талановиті молоді люди та їхні ініціативи. Ще одна програма Фонду – «Сучасна освіта» – передбачає зміцнення матеріальної бази навчальних закладів.

"У часи постіндустріального суспільства стрімко розвиваються не лише інформаційні технології, а й будівництво. Тому робітничі професії особливо популярні та затребувані на українському ринку праці. Сьогодні дуже важливо дати нашій молоді можливість достойно заробляти. Такі навчальні заклади, як училище будівництва та архітектури, дають не тільки теорію, а й міцні практичні знання. По закінченню навчання молоді спеціалісти готові йти на роботу та забезпечувати себе. Фонд підтримує такі звернення. Адже саме за молоддю – майбутнє нашої країни", – зазначила Лариса Тарасюк.
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
медики Показати IP 7 Лютого 2018 08:03
Хай подивиться Данильчук на конкретну роботу і її результат. Це не каміння кидати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus