USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Завдяки ЗНО абітурієнт ЛНТУ встановив рекорд – подав заяви на 13 спеціальностей

31 Липня 2008 14:54
Зовнішнє незалежне оцінювання спричинило цілковиту плутанину, яка значно ускладнила роботу приймальних комісій вищих навчальних закладів. Таку думку висловив 31 липня під час прес-конференції на тему «Особливості вступної кампанії-2008» проректор із науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Анатолій Федосов. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Абітурієнти, як розповів пан Федосов, подавали документи на кілька факультетів. Рекордною кількістю, як наголосив проректор, було 13 заяв на різні спеціальності у межах його університету від одного вступника.
 
Цьому ефекту, на його думку, сприяє проста процедура надання лишень сертифікатів ЗНО. Таким чином збільшується конкурс на одне місце, який іноді досягав показника один до п’яти. «Випускники шкіл готові поступити будь-куди, аби на державну форму. А це потім відіб’ється на якості їхньої освіти», – коментує таку ситуацію Анатолій Федосов.
 
Крім того, як зазначив Анатолій Федосов, після оголошення результатів почався процес «самовідводу». Отож, досі не зрозумілою лишається ситуація з державними місцями. Деякі студенти забирають заяви, оскільки отримали місце у престижнішому вузі. Їхні місця займають платники. І триватиме цей процес щонайменше до 5 серпня. «На даний час цілком реальної картини по факультетах немає», – констатує факт проректор ЛНТУ.
 
Довідково:
 
За словами проректора з науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Анатолія Федосова, цього року було подано 2 075 заяв від абітурієнтів на денну форму навчання. За університетом на стаціонар закріплено 573 місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Серпня 2008 02:29
а як хабарі бере той Анатолій ІВасильович Федосов то ніхто не звертає увагу..*(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus