USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Провисів на турніку понад 30 хвилин: лучанин встановив рекорд

3 Березня 2024 22:33
У луцькому ліцеї № 10 відбувся чемпіонат Федерації рукопашного бою міста Луцька із загальної та спеціальної фізичної підготовки. Під час змагань спортсмен Волинського обласного спортивного клубу «Магістр» Олександр Прозновський встановив рекорд України.

Змагання відбувалися другого березня у спортивному залі ліцею № 10. Представник книги рекордів України Віталій Іваницький розповів, що найбільший час безперервного вису на турніку становив 16 хвилин, пише Конкурент.

«Поки в Україні ще не було зафіксовано такого рекорду. Найбільший показник у світі фіксували у Норвегії – 16 хв 03 сек», – каже представник.
Проте під час внутрішніх попередніх змагань Олександр Прозновський зміг побити цей рекорд. Йому вдалось протриматись на турніку понад 30 хвилин, але тоді не було представників з книги рекордів і цього не вдалось зафіксувати. Сьогодні ж до навчального закладу запросили представника книги рекордів, який і мав задокументувати цей факт та вручити спортсмену нагороду.

Читати ще: І гордий стяг над головою: Положинський презентував воєнну пісню

Мама Олександра зізналась, що дуже хвилювалася за сина, але додала, що це його рішення і вона його обовʼязково підтримує. Однокласники та друзі спортсмена теж зібралися навколо, аби повболівати за юнака.
Олександру Прозновському вдалось безперервно протриматись на турніку 35 хвилин 16 секунд. Таким чином хлопець зміг встановити новий рекорд в Україні та побити світовий.

Довідка

Світовий рекорд Гіннеса з безперервного вису на турніку встановив норвежець Харальд Рііс. Йому вдалось провисіти 16 хвилин та 3 секунди. До цього рекорд становив 13 хвилин і 52 секунди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всім Показати IP 3 Березня 2024 23:37
Хороша справа. Основне, потрібна....!!!!
Лучанин Показати IP 4 Березня 2024 13:11
Рекорд безглуздя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus