USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завербований Росією генерал-майор СБУ планував убивство відомого добровольця Осмаєва

14 Квітня 2020 14:59
Служба безпеки України затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНІАН.

"СБУ зібрала достатню кількість доказів, які переконливо свідчать – Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це підтверджують наявні матеріали справи, серед яких аудіо- та відеозаписи«, – зазначили в СБУ.

За завданням ФСБ Шайтанов збирав і передавав розвідувальну інформацію про обставини проведення окремих таємних операцій в ООС, міжнародне співробітництво українських спецслужб у сфері національної безпеки та оборони тощо. Служба зафільмувала неодноразові зустрічі генерал-майора з росіянами у Німеччині, Франції та Хорватії.

Слідство також володіє неспростовними доказами, що за завданням спецслужб РФ генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України. За це представник ФСБ гарантував винагороду в розмірі 200 тисяч доларів та паспорт громадянина РФ. Як виконавець Шайтанов спеціально підібрав особу серед колишніх бійців спецпідрозділів.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Проводяться обшуки за місцями проживання та тимчасового перебування Шайтанова, а також громадян України, які підозрюються у належності до агентурного апарату співробітника ФСБ РФ Єгорова. Встановлюються обставини їх протиправної діяльності.

СБУ наголошує, що використовуючи своє службове становище Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів Служби.

У ході досудового розслідування буде визначено їх причетність до розголошення відомостей з обмеженим доступом. Вирішується питання щодо оголошення Валерію Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст.111 («Державна зрада») і ст. 258 («Терористичний акт») Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 14 Квітня 2020 15:29
200000 за аж целого генерала. не продешевили случайно. или это оптовая цена? А как там следствие по делу убиенного бабченка? протухло?
Корiнний лучанин Показати IP 14 Квітня 2020 16:30
Андерсен вiдпочивае.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus