USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Завтра лучани зможуть запалити свічки від Вифлеємського вогню

3 Січня 2014 17:28
Вогонь із Вифлеєму завтра передадуть до Луцька. Так, напередодні Різдва лучани зможуть запалити свічки від вогника з місця народження Ісуса Христа. Про це повідомили у прес-службі пласту у Луцьку.

Вифлеємський вогонь миру завтра, 4 січня, пластуни передадуть прихожанам Кафедрального собору Святої Трійці, а в неділю, 5 січня, відбудеться передача громаді міста за участю православного та греко-католицького духовентсва.

19 грудня луцькі пластуни привезли на Волинь Вифлеємський вогонь миру. У переддень Різдва його зможуть отримати усі лучани та гості міста. Так, прихожани Української Православної Церкви Київського Патріархату зможуть запалити свічки від вогника з місця народження Ісуса Христа 4 січня протягом ранкової літургії, що розпочнеться о 9.00 у Кафедральному соборі Святої Трійці. Наступного дня о 16.00 пластуни організують передачу Вифлеємського вогню миру на Театральному майдані. Традиційно, участь у ній візьме православне та греко-католицьке духовенство. Лучан натомість заохочують до спільного колядування.

Вифлеємський вогонь миру постійно палає на місці народження Ісуса Христа, а напередодні Різдва скаути поширюють його по всій Європі. По Україні вогник поширюють вже п’ятнадцять разів поспіль члени Пласту – Національної скаутської організації України. Луцькі пластуни отримують Вифлеємський вогонь миру від польських скаутів безпосередньо на кордоні між двома країнами. Акція супроводжується екуменічною молитвою, спільним колядуванням, обміном подарунками та різдвяними вітаннями. Першими Вифлеємський вогонь миру отримують прихожани Кафедрального Костелу свв. Петра і Павла, які відзначають Різдво 25 грудня.

Вифлеємський вогонь миру миволізує спокій та злагоду, є нагадуванням про жертовність та очікування на народження Ісуса Христа у період посту. Його запалюють на святковому столі протягом Свят-вечора та святкування Різдва. Також пластуни поширюють його серед тих, хто зустрічає Різдвяні свята на самоті – у сиротинцях, лікарнях, будинках престарілих.

Довідка. Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже п’ятнадцять років поспіль Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus