USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Три роки тому загинув боєць 24 бригади волинянин Олександр Плоцидим

26 Січня 2018 17:06
У суботу, 27 січня, третя річниця, як під Кримським на Луганщині, загинув боєць 24-ї бригади, рожищанин Олександр Плоцидим.

Рожищан закликають вшанувати пам'ять новітнього Героя України.

Про це йдеться на сторінці спільноти «Народна самооборона Рожище» у Фейсбуці.

«Олександр Плоцидим назавжди залишиться в серці кожного з нас, як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. Мудрий і мужній, справжній воїн-захисник, який поклав своє життя на алтар майбутньої перемоги в ім’я миру і добра на рідній землі, - йдеться у повідомленні. - Просимо всіх небайдужих прийти 27 січня об 13 год прийти на площу Незалежності, аби разом відправитися до могили новітнього Героя України та помолитися за спокій його душі».


Нагадаємо, Олександр Плоцедим після закінчення ПТУ, де здобув фах столяра, 14 грудня 2013 року пішов служити за контрактом у 24 ОМБР, що у Яворові. Маму лише поставив до відома. Як завжди, всі рішення приймав сам. Після кривавих заворушень на сході хлопець один із перших потрапив у зону АТО. Галина Василівна благала сина не йти на передову. Та щоразу отримувала у відповідь слова гідного захисника: «Мамо, якщо не я, то хто? Розумієш, вони ж прийдуть сюди, до нас додому, до тебе, а я не дам тебе образити!».

Бойове хрещення прийняв у складі другого батальйону під Ямполем на Луганщині у червні 2014-го. Пізніше був Лисичанськ. Та справжнім пеклом виявилося звільнення Лутугіного у кінці липня, під час якого Олександр отримав поранення в ногу. Після лікування у військових шпиталях прийшов у короткострокову відпустку. Мати не могла натішити своїм сином. Здавалося, що він вже буде поряд завжди. Та Олександр, не дивлячись на нещодавнє поранення, старався чимшвидше допомогти матері зібрати урожай на городі. А там знову заходився їхати на схід.

Ворожа куля обірвала його життя 27 січня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus