USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Займайтесь своїм округом»: луцькі депутати посперечалися за півмільйона

26 Жовтня 2016 18:59
Суперечка між двома депутатами міськради спалахнула щодо питання про освітлення міських вулиць. Так, один із обранців громади запропонував замість реконструкції вуличного освітлення на окрузі колеги, використати кошти на освітлення вулиць, де освітлення немає взагалі. Натомість така ініціатива викликала спротив у його опонента.

Про це стало відомо під час засідання 14 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Так, розглядаючи проект рішення про зміни до бюджету, депутат Микола Собуцький звернув увагу на те, що 480 тисяч гривень пропонується виділити на реконструкцію вуличного освітлення бульвару Дружби Народів. Він зауважив, що днями проїхався цією територією і помітив, що там освітлення є: «Можливо, не нові світильники, може, не всі працюють, але є». Натомість, як додав депутат, на його окрузі, до прикладу на вулиці Тімірязєва, освітлення немає взагалі.

«Під час минулої сесії депутат Євгеній Ткачук «з голосу» вніс пропозицію про 2,5 мільйони на гуртожиток, і знову він на свій округ тягне півмільйона», - обурився депутат.

У відповідь депутат Євгеній Ткачук переконував, що освітити вулицю хочуть на умовах співфінансування з заводом «СКФ-Україна». Мовляв, підприємство готове закупити частину світильників. А освітлення хочуть зробити на окрузі сучасне.

«Щодо гуртожитку - це доля 108 сімей… А про освітлення… Ви займаєтесь своїм округом. Так, там половина ліхтарів горять. А замінити хочемо на економічні LED і на це має бути фінансування від СКФ, то чому таку можливість не використати. Знайдіть на своєму окрузі підприємців і працюйте», - відповів депутат Ткачук.

Його підтримав і перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Він повідомив, що згаданий мікрорайон має важку криміногенну ситуацію, тож тут нагально потрібно замінити вуличне освітлення.

Урешті, депутати підтримали зміни до бюджету, у тому числі й півмільйона гривень на освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Великий клоун Показати IP 26 Жовтня 2016 19:11
Собуцький займайсь справами а не язиком лепечеш.
ТТ Показати IP 26 Жовтня 2016 19:12
от і про що стаття, де проблема
Коля до ТТ Показати IP 27 Жовтня 2016 04:33
А х.й його знає
Олег Показати IP 26 Жовтня 2016 19:58
А Ви шановний Микола Собуцький будете займатись своїм округом? Без Вашої участі "пробили" ремонт прибудинкової території по вул.Гнідавській 63, 63а,б,в, 65. Без Вашої участі "протягують" цей ремонт і на даний час. Чому цим питанням мають займатися інші депутати, які мають свій округ? А тому, що Ви цим не цікавитесь...
Раз два Показати IP 26 Жовтня 2016 20:25
Черговий доказ того що для багатьох депутатів пріоритетнішою є політична доцільність ніж критична необхідність. Через такі політичні ігри десь громада може все життя існувати без перспективи в темноті і болоті , а в іншому - з постійною реконструкцією інфраструктури.
....... Показати IP 26 Жовтня 2016 20:56
Женік на дпз навів порядок до нього нікому нічого не потрібно було проживаю тут з дитинства .А ті йолупи там тільки пи......ти можуть
Екс-депутат Показати IP 26 Жовтня 2016 21:04
Насправді кошти повинні розподілятися рівномірно на всі округи, таким чином використавши бюджетні кошти лисий отримує плюс у виборців даного округу та потім лобіює встановлення тимчасових споруд для своєї сім'ї !!!
З Львівської Показати IP 26 Жовтня 2016 22:10
Ще Собуць кі тут не увірвали своє. Нахабно.
юра Показати IP 26 Жовтня 2016 23:28
дуже цікаво яка частка співфінансування заводом «СКФ-Україна» цього проекту? 0.5% чи менше? Бюджет міста це є бюджет громади. А обранці ціленаправлено тягнуть гроші в певний округ. а в інших округах не громада?явне порушення конституційної рівності громадян.!!!!!
юра Показати IP 26 Жовтня 2016 23:32
якщо розподіляти за таким принципом бюджет то так само потрібно було прийняти рішення по миючим засобам. навіщо вони потрібні на львівському окрузі та інших.
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2016 04:41
Поясніть мені "неосвідченому" чому з ДЕРЖАВНИХ підприємств видавлюють останні 75 відсотків від чистого прибутку не залишаючи коштів на модернізацію чи оновлення державної власності а якісь сумнівні приватно-спільно-закордонні підприємства отримують усі можливі податкові пільги
Маруся Показати IP 27 Жовтня 2016 10:18
Депутати "Ткачуки" набирають собі бали на наступні вибори. Молодому, активному депутату Собуцькому не дадуть нічого зробити за каденцію при всьому його бажанні тому, що він не може "зторгуватися" з іншими та отримати підтримку, а працює чесно та відкрито.
Ваня Показати IP 27 Жовтня 2016 13:44
Незабаром ЛПЗ буде найкомфортнішим для проживання районом міста
Вася Показати IP 27 Жовтня 2016 23:57
Тормоз ти Ваня
Поляк Показати IP 7 Листопада 2016 22:02
Україні потрібно міняти всіх депутатів на молодих і активних !!!!!! Собуцький яскравий приклад!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus