USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Зайцева може уникнути максимального покарання за смертельну ДТП

24 Грудня 2017 22:48
Адвокатка Олени Зайцевої, яка в'їхала у Харкові в 11 людей, заявила про пом'якшувальні обставини. Йдеться про каяття її підзахисної і добровільні компенсації родинам загиблих та постраждалим. Якщо суд візьме це до уваги - вирок суду може бути поблажливішим, чого найбільше бояться родини загиблих.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Підозрювана у вбивстві перехожих у центрі Харкова Олена Зайцева проведе наступні два місці в ізоляторі. Несподівано Зайцева під час суду покаялась. "Ніколи більше не сяду за кермо. Я не хотіла, щоб так сталося. Я визнаю свою провину. Я готова нести відповідальність і готова понести покарання, яке дасть мені суд", - сказала вона.

Це каяття насторожило всіх, хто стежить за справою. Родичі тих, чиї життя розчавила автівка Зайцевої, повідомили, що каяття з’явилося одразу після того, як мати підозрюваної розіслала потерпілим по 50 тисяч гривень компенсації. Батьки загиблих повернули гроші після того, як чеки від благодійних внесків слідство почало докладати до матеріалів справи. Після щиросердного каяття, вони, за словами адвокатки Зайцевої, можуть стати добровільним відшкодуванням збитків. Це вже одразу дві пом’якшувальні обставини, які можуть зменшити кількість років у вироку.

Утім, пом’якшувати чи не пом’якшувати вирок вирішить суд, коли завершиться слідство.

Адвокатка Зайцевої Юлія Козир повідомила, що день перебування в СІЗО рахується, як день відбування покарання після вироку. Після того, як мине половина терміну, Олену можуть відпустити умовно-достроково.

Геннадій Дронов, якому теж призначили майже 2 місяці перебування у СІЗО, є учасником резонансного ДТП. Він може розділити вину за смерті шістьох людей разом із Зайцевою. На відміну від Олени він не визнає провини і не погоджується із рішенням суду - тримання під вартою. Апеляцію цього тижня він програв і тепер має сидіти у СІЗО. Поява ще одного винного може означати розмивання вини. Теоретично якщо провину за аварію поділити на двох, то суддя правомочний вирішити - сидіти Зайцева має менше.

За дивним збігом обставин цього тижня новенький Lexus чоловіка судді Світлани Муратової Станіслава підпалили. Правоохоронці вважають це "умисним підпалом". Станіслав Муратов працює прокурором обласної прокуратури. Сама суддя припускає, підпал може бути пов'язаний із їхньою роботою.

Ця справа дедалі більше обростає новими подробицями, які будь-якої миті можуть кардинально змінити фінал цього злочину. Каяття та упевнених заяв адвокатки про пом'якшувальні обставини родини Берченків та Євтеєвих, які втратили сина і дочку, бояться найбільше. Їхній Ксюші, одній дитині на дві родини, повне одужання лікарі прогнозують за два роки.

Тим часом, добре відомо, що відсидівши половину, можна вийти на волю за умовно достроковим звільненням, а ще є медичні показники. Подейкують, що опіати в крові Олени Зайцевої теж були за медичної необхідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я Показати IP 24 Грудня 2017 23:10
Яке вбивство із сторони Зайцевої? Це порушення правил безпеки дорожнього руху і максимум тут 12 років позбавлення волі на відміну від вбивства.
Андрій до Я Показати IP 25 Грудня 2017 09:22
А Ви не вбачаєте в цьому причинно-наслідкового звязку?
Я до Андрій Показати IP 25 Грудня 2017 14:53
Чого з чим?
Просто Показати IP 25 Грудня 2017 11:22
Що чесно? Який в нас «гуманний» суд в світі. А закрити с@@у на довічне ви не хочете? Авто спалили? - так відразу ви події пов‘язати не хочете? За що сидить другий водій? Бо грошей менше має? @&дари ви тут більше нічого не скажеш. В Луцьку людей садили на 5 років що 200$ взяли. А тут жорстоке вбивство і всі с@&уть. Так само згадується мені Нововолинські парєнькі, що дівчину забили - хтось з них сидить?)
Блуд до Просто Показати IP 25 Грудня 2017 13:47
Другий водій сидить - бо він співучасник вбивства. Хто має більше грошей - там ще питання
Земляк до просто Показати IP 25 Грудня 2017 12:59
А що другий водій"колишній мєнт" - це нічого не каже? І уважно подивись відео з різних ракурсів.
123 Показати IP 25 Грудня 2017 13:11
Суддя Муратова не буде розглядати цю справу і постановляти вирок. Бо вона слідча суддя. Справу по суті буде розглядати інший суддя. То навіщо її залякувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus