USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Збережіть мистецьку освіту в Україні!», – митці до Ірини Констанкевич*

16 Жовтня 2014 13:14
Мистецька освіта в Україні, замість підтримки, отримує від держави тільки недофінансування та утиски. Про це запевнили працівники Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена під час спілкування із кандидатом у народні депутати від Луцька Іриною Констанкевич.

Так, директор школи Ольга Чуріна розповіла, що вчителі-музиканти мають велику надію на Ірину Констанкевич і вірять, що у майбутньому вона зможе здійснити необхідні перетворення у галузі мистецької освіти.
«Маємо до Вас величезне прохання – коли Ви станете парламентарем, збережіть мистецьку освіту в Україні», – закликала Ольга Чуріна.
Окрім того, колектив музичної школи подякував Ірині Мирославівні за те, що минулоріч і цьогоріч вчителі отримали путівки до Буковелю від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», а також за подаровані раніше фондом музичні інструменти для школи. Окрему вдячність висловили вчителі за депутатську діяльність Ірини Констанкевич, зокрема за те, що вона змогла відстояти у міськраді відміну зменшення надбавок до зарплат вчителям, бібліотекарям та іншим працівникам бюджетної сфери.
Кандидат у народні депутати від Луцька відзвітувала перед музикантами про те, що вже зробив благодійний фонд, головою якого вона є, для культури міста: «Культура у нашій державі фінансується за залишковим принципом, тому проблема недофінансування дуже гостра. Благодійний фонд надавав підтримку окремим виконавцям, творчим колективам, виділяли кошти на різні фестивалі. Зокрема, декілька років поспіль ми підтримували музичний фестиваль імені Стравінського, виділяли кошти на джазовий фестиваль та студентські культурні фестивалі. До 200-річчя від народження Шевченка фонд профінансував постановку вистави «Назар Стодоля». Ще один масштабний наш проект – «Українське кіно» на «Новій Волині». На виділили 100 тисяч гривень».
Зі слів Ірини Констанкевич, доброчинства фонду на благо культури Луцька можна ще довго перераховувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Микита Показати IP 16 Жовтня 2014 14:02
Ірина Мирославівна - супер. Гарна, розумна, толкова жінка і професіонал!
вася до Микита Показати IP 16 Жовтня 2014 14:06
Микита, ти Тетяна і знов повторюєшся.
опа до Микита Показати IP 16 Жовтня 2014 21:57
тільки вже приїлася на цьому сайті(
Луцьк до Микита Показати IP 17 Жовтня 2014 10:51
Нарешті у нас є ДІВА МАРІЯ-ІРИНА яка спасе нас дурних, темних і тупих полішуків та поведе у Рай
зьома Показати IP 16 Жовтня 2014 15:54
обіцянки - цяцянки, як же ви швидко про них забуваєте коли до корита доходите.
Іван до зьома Показати IP 16 Жовтня 2014 22:13
Так ще ж не дібрались, а вже стільки всього наробили. Не той випадок.
зьома до Іван Показати IP 16 Жовтня 2014 22:48
не сміши

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus