USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Збільшилась кількість волинян, які потребують гемодіалізу

21 Вересня 2015 14:35
На Волині з кожним роком збільшується кількість пацієнтів, які вимушені декілька разів на тиждень проводити процедуру гемодіалізу.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 21 вересня, повідомила головний лікар комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич.

Так, згідно з її слів, в обласному відділенні інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації проводиться лікування хворих з нирковою недостатністю. У медичному закладі функціонує 5 діалізних залів з апаратами очистки води, проводиться адекватний бікарбонатний та ацетатний діалізи, що відповідає світовим вимогам.

Однак фахівців насторожує наступний факт: щороку збільшується кількість гемодіалізів з 5259 сеансів в 2001 році до 20612 в 2014 році.

До слова, філіали діалізного відділення розгорнуті в містах Нововолинську та Камені-Каширському. У січні 2012 року відкрили філіал в Любомлі, у березні 2015 – у Ратно.

Окрім спеціальних апаратів для проведення гемодіалізу у відділенні функціонує барозал з двома барокамерами.

Варто зауважити, що в лікарні розгорнули 18 лікувальних відділень на 700 ліжок, приймальне відділення, відділення інтраскопічної і функціональної діагностики, клінічну, біохімічну та бактеріологічну лабораторії, відділення фізіотерапії.

Особливістю лікарні є наявність чотирьох обласних центрів з надання невідкладної медичної допомоги, а саме: опікового центру з відділенням реконструктивно-відновної хірургії; центру кардіоваскулярної патології на базі кардіологічного, неврологічного відділень, відділення реабілітації та рентгенохірургічного блоку; обласного відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації, гіпербаричної оксигенації, гострих отруєнь та гемодіалізу; центру шлунково-кишкових кровотеч на базі відділення ургентної хірургії. Таке поєднання є практично унікальним серед медичних закладів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фахівець Показати IP 21 Вересня 2015 23:10
"Однак фахівців насторожує наступний факт: щороку збільшується кількість гемодіалізів з 5259 сеансів в 2001 році до 20612 в 2014 році" - фахівців це не насторожує, а радує. Відкрили філії по області - більше хворих змогло отримати діаліз. Думайте що пишете, а якщо не розумієте, то питайте фахівців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus