USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Збірна України перемогла Шотландію та продовжить боротьбу за вихід на ЧС

1 Червня 2022 23:44
У складному півфіналі плей-офф відбору на Чемпіонат світу збірна України перемогла збірну Шотландії з рахунком 1:3. Доля путівки на Чемпіонат світу збірна України вирішуватиме у матчі зі збірною Уельсу.

Команди обережно почали матч, на полі було багато боротьби. В українців було помітне хвилювання, адже деякі футболісти не могли приборкати м‘яч в елементарних ситуаціях. Натомість шотландці зробили ставку на довгі передачі зі своєї половини поля.

Перевага за небезпечними моментами однозначно була в української збірної. На 8 хвилині Циганков після скидки партнера неробочою правою ногою пробив під поперечину, але Гордон рукою перевів м‘яч на кутовий. А на 17 хвилині українці мали ще небезпечніший момент: захисник, вибиваючи м‘яч з-під ніг Яремчука, вивів Ярмоленка віч-на-віч, капітан пробив з розвороту, але кіпер зачепив м‘яч, не дозволивши перетнути лінію воріт.

Шотландці теж не забували про атаку, відповівши ударом головою після кутового та ударом злету Макгінна, проте ці моменти не несли великої загрози. Поступово українці почали більше контролювати м‘яч та створювати креатив.

На 33 хвилині Малиновський віддав неймовірний пас зі своєї половини поля на хід Ярмоленку, який першим дотиком зупинив м‘яч, а наступним перекинув Гордона, відкривши рахунок у матчі – 0:1.

Після перерви українська збірна подвоїла свою перевагу: Караваєв після скидки Ярмоленка навісив на Яремчука, який у боротьбі із захисником головою переправив м‘яч у ворота – 0:2.

Після другого пропущеного голу шотландці перебудувалися на гру в чотири захисники та почали все ближче підбиратися до карного майданчика збірної України. На 67 Макгінн головою розстрілював ворота після помилки Бущана, але у рамку не влучив. Після цього британці продовжили тиснути, а українці відповіли моментом Циганкова на 71 хвилині – Гордон здійснив сейв.

Попри появу на полі нових гравців у складі збірної України, гойдалки тривали – Бущан вимушений був демонструвати реакцію після удару Адамса, а добивання заблокував Матвієнко. А на 79 хвилині український голкіпер зіграв не так надійно і з другої спроби шотландці забили – Макгрегор скоротив відставання – 1:2. Довбик тут же міг робити перевагу України знову комфортною, виходячи віч-на-віч з голкіпером, але в останній момент захисник вибив м’яч з-під ніг нападника.

А на останніх секундах Довбик таки зумів реалізувати вихід віч-на-віч, зробивши рахунок 1:3 та встановивши остаточний рахунок у матчі.

Вже за кілька днів збірна України зіграє зі збірною Уельсу, і саме у цьому матчі вирішиться доля путівки на Чемпіонат світу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus